Kilenc új városba repülhetünk Budapestről

  Kilenc új városba repülhetünk Budapestről

  "A március végén induló nyári menetrendi időszakban kilenc új célpont, és három új légitársaság megjelenése várható a budapesti kínálatban, ráadásul a már eddig is innen üzemelő légitársaságok nagymértékben növelik a kapacitásukat a heti járatszám emelésével, vagy nagyobb repülőgépek forgalomba állításával" – áll a Budapest Airport közleményében.

  Nyáron már Szardíniára is elrepülhet közvetlen járattalFotó: Eyeon / Europress / Getty

   Március végétől a spanyol Vueling légitársaság nemcsak felújítja barcelonai járatát, hanem Róma Fiumicino repülőteréről is közlekedik Budapestre, átlag heti négy alkalommal. Nyártól visszatér Budapestre a spanyol nemzeti légitársaság, az Iberia, illetve diszkont leányvállalata az Iberia Express is – a két cég együttesen heti hét járatot üzemeltet majd. Ugyancsak régi nagy visszatérő a magyar piacon a skandináv SAS légitársaság, amely március végétől rögtön heti négy járatot indít Stockholm Arlanda repülőteréről. Az év elején indítja el új athéni járatát a Ryanair, szintén heti négy alkalommal.

  A Wizz Air tavasszal négy új célpontot is felvesz a kínálatába: március végén indul az új lisszaboni járat, utána a hollandiai Maastrichtba is elkezdenek repülni, majd következik az egyiptomi Hurghada üdülőhelye, végül pedig a szardíniai Alghero. A magyar hátterű diszkont légitársaság csak Budapesten további tizenhét meglévő járaton jelentett be sűrítést.

  Újdonság még a kanadai Air Transat Airbus A330-assal tervezett heti egyszeri járata, ami Toronto és Montreal érintésével érkezik Budapestre. Az új járat június 18-án indul és a nyári szezonban közlekedik Kanadába. Ezzel ismét lesz közvetlen légi kapcsolat Észak-Amerika és Magyarország között, bár az első felmérések szerint ennél jóval nagyobb lenne a piaci igény.

  Új légitársaságok és új városok Budapestről 2015-ben (forrás: Budapest Airport)

  Légitársaság: Úti cél: Első járat: Heti járatszám:
  Vueling Róma Március 27. 3
  SAS Stockholm Arlanda Március 29. 4
  Wizz Air Lisszabon Március 27. 2
  Ryanair Athén 2015. eleje 4
  Wizz Air Maastricht Május 15. 4
  Wizz Air Hurghada Május 16. 1
  Iberia (új) Madrid Június 2. 3
  Wizz Air Alghero Június 15. 2
  Air Transat (új) Montréal-Toronto Június 18. 1
  Iberia Express (új) Madrid Június 18. 4
  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!