Egy működő hajtóművel landolt egy Dreamliner Londonban

  Egy működő hajtóművel landolt egy Dreamliner Londonban

  "A British Airways Londonból Calgary-ba tartó Boeing 787-8 Dreamliner személyzete a felszállást követően, körülbelül száz tengeri mérföld repülés után a repülőgép egyik hajtóművének leállítása és a Heathrow repülőtérre történő visszafordulás mellett döntött. A felesleges üzemanyag kiengedését követően, mintegy 55 perces repülést követően biztonságosan leszállt" - írja az Airportal.hu repülésszakmai oldal. A légitársaság nyilatkozata szerint nem volt vészhelyzet.

   

  Debütál a Dreamliner - ekkor még nem sejtették mennyi gond lesz a típussalFotó: Northfoto

  Amint arról korábban beszámoltunk, a Boeing legújabb géptípusával jócskán meggyűlik az üzemeltető légitásaságok baja. A Dreamlinerek 2013-ban három hónapig nem repülhettek, miután az év elején több váratlan esemény történt velük. Két esetben az akkumulátorok túlmelegedése okozott elektromos tüzet, másik két alkalommal pedig üzemanyag-szivárgást észleltek a típusnál. Májusban újra engedélyezték a gépek felszállását, de egy hónap sem telt el, és június elején újabb akkumulátorproblémák miatt nem tudott felszállni a Japan Airlines (JAL) egyik Boeing 787-ese. Néhány napra rá, ugyancsak Japánban, három Dreamliner útját törölték műszaki hiba miatt. A leginkább nyugtalanító az, hogy a mai napig nem sikerült kideríteni a fő okát annak, hogy miért gyulladtak ki a Boeing 787-es Dreamliner utasszállító repülőgépek akkumulátora.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!