Tavasztól újra hasít két Malév gép

  Tavasztól újra hasít két Malév gép

  Egy kanadai férfi vásárolta meg két szétbontott Malév Boeing 737-600-as pilótafülkéjét, hogy repülőgép szimulátort alakítson ki bennük - írja az AIRportal.hu.

  A Malév leadott Boeing 737-600-as repülőgépeit 2012 szeptemberében bontották szét az amerikai Phoenix Goodyear repülőtéren, a férfi pedig az egykori HA-LOF és HA-LOJ lajstromjelű Boeing 737-600-asok pilótafülke szekcióit vásárolta meg, melyeket a repülőgép törzsének feldarabolását megelőzően vágtak ki a gépből.

  A két orr-rész jelenleg egy raktárban várja, hogy az új tulajdonos hozzákezdjen megtisztításukhoz a sivatagi homoktól és portól, tavasszal pedig a szimulátorok megépítéséhez is hozzáfog majd és ígérete szerint - még ha csak virtuálisan is, de - a Malév 2015-ben újra repülni fog.

  Malév B737Fotó: Déév / Indafotó

  A pilótafülkéből a még repülőképes műszereket, üléseket, ablaküvegeket és burkolatokokat a lízingcég kiszerelte és eladta. A Boeing 737-es típus pilótafülkéjének megépítéséhez egyébként a műszerektől az ülésekig szinte minden alkatrészt meg lehet kapni kereskedelmi forgalomban. Amit pedig nem kapni, azokat - bár igen borsos áron, de - az eredeteihez megszólalásig hasonlító és működő szimulátor-alkatrészekkel lehet pótolni.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!