Ezek a világ legjobb légitársaságai 2015-ben

Június 16-án, a Paris Air Show keretében átadták a Skytrax World Airline Awards díjait. Ez a légügyi szakma egyik legfontosabbnak tartott díja, melynek odaítéléséről az utazók véleménye dönt.

Air Asia

Fotó: Bloomberg / Europress / Getty



2015-ben a világ legjobb légitársaságának járó díjat a Qatar Airlines vehette át, a második helyezett a Singapore Airlines, a harmadik pedig a Cathay Pacific Airways lett. A negyedik helyet a Turkish Airlines csípte meg, az ötödiket pedig az Emirates.

Qatar Airlines

Fotó: Bloomberg / Europress / Getty



Európa legjobb légitársaságainak is osztottak díjat, itt az első helyen a Turkish Airlines végzett, a második a Lufthansa, a harmadik pedig az Austrian lett.

De nem csak a klasszikus légitársaságokat ismerik el ilyenkor. A világ legjobb fapadosának járó díjat az Air Asia vehette át – ez egyhuzamban a hetedik év, amikor ők nyernek. Európai viszonylatban a Norwegian áll a dobogó tetején, a második az easyJet, a harmadik a hamarosan megszűnő Germanwings lett.

Turkish Airlines

Fotó: Anadolu Agency / Europress / Getty



Az itthon két leggyakrabban emlegetett fapados közül a Wizz Air az ötödik helyet szerezte meg magának, a Ryanair nem került be az első tízbe.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek