Hamarosan már fapadoson is filmezhet, ráadásul okostelefonról

Hamarosan már fapadoson is filmezhet, ráadásul okostelefonról

A Ryanair utasai az idei nyártól táblagépeiken és okostelefonjaikon nézhetik majd a légitársaság által kínált filmeket és tévéműsorokat - adta hírül az MTI.

Az új szolgáltatást a Ryanair egyelőre díjmentesen tervezi bevezetni, a plusz költségeket pedig a filmek elé beszúrt reklámblokkokból fedezné. A szolgáltatás próbaüzeme nyáron indul, és olyan járatokon lesz elérhető, amelyeken legalább 2-3 órát töltenek az utasok. A légitársaság tervei között azonban nem szerepel a korlátlan internet hozzáférés bevezetése, mert ez mintegy 20 millió euró (6,5 milliárd forint) többletkiadást jelentene a Ryanair számára - mondta el a cég technológiai vezetője.

Az európai légitársaságok közül jelenleg csupán kettő, a Norwegian Air és a Lufthansa biztosít járatai egy részén internetes szolgáltatást. Észak-Amerikában és Ázsiában jóval elterjedtebbek a hasonló szolgáltatások a repülőgépeken. A légitársaságok által kínált tartalmak általában internetes böngészőn, vagy iOS és Android rendszerekhez készült, speciális applikációkon keresztül érhetőek el. Az amerikai JetBlue légitársaság pedig egyes belföldi járatain gyors, műholdas internetkapcsolatot is kínál az utasoknak óránkénti 9 dolláros (mintegy 2500 forintos) felárért.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek