Röpködött az étel, sokan megsérültek egy légörvénybe került utasszállítón

Kényszerleszállást hajtott végre az American Airlines légitársaság egy Szöulból induló gépe a Tokió melletti Narita nemzetközi repülőtéren, miután a gép erős légörvénybe került, és a fedélzeten 14 ember megsérült.

 

A japán közlekedési minisztérium reptéri irodájának szerda reggeli közleménye szerint a baleset ügyében vizsgálatot indított az ország közlekedésbiztonsági hatósága – írja az MTI.

Az amerikai légitársaság Fort Worth-i (Texas) központja szerint a Dallasba tartó gép fedélzetén megsérült emberek közül négy utas és a személyzet egy férfi tagja kórházi ellátásra szorult, de egyikük sérülése sem életveszélyes.

Japán közlések szerint az American Airlines 280-as számú járatán közlekedő Boeing 777-200-as gép kedd este 18.15-kor szállt fel a Szöul melletti Incshon repülőtérről - fedélzetén 240 utassal és 15 fős személyzettel -, és valamivel több mint egy óra múlva került légörvénybe.

A Tokió melletti Narita repülőtér meteorológiai központja kedd délután figyelmeztetést adott ki a Honsú szigete fölött kialakult két hatalmas ciklon miatt.

A légörvénybe került Boeing 777-es mintegy húsz percen át rázkódott, és - amint azt az egyik utas később elmondta - az előzőleg felszolgált vacsora maradékai szanaszét szóródtak, néhány utas pedig pánikba esett. Egy másik utas azt mondta, hogy az egyik férfi utaskísérőt az egyik rázkódás nekilökte a plafonnak.

Az American Airlines információi szerint a kényszerleszállás után az utasokat kikérdezték esetleges sérüléseikről, a rászorulókat ellátásban részesítették, és éjszakára mindenkinek szállodai elhelyezést biztosítottak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek