Ennél bizarrabb ok miatt nem történt még kényszerleszállás

  A bűnös: a chilipaprika. Igen, a chilipaprika.

  Vasárnap Írországban kényszerleszállást hajtott végre egy Dominikai Köztársaságból Párizsba tartó Boeing 747-400-as óriásgép, mert a légkondiba került egy kis chilipor, ami beindította a tűzjelzőt - írja a Daily Mail.

   

  Fotó: Bruno Vincent / Europress / Getty

  Az Air France transzkontinentális járatának érzékelői az út nyolcadik órájában, a csomagtérből jelezték a vészhelyzetet, a pilóta ezért annak rendje és módja szerint le is tette a gépet a dublini Shannon repülőtéren. A vizsgálat azonban kimutatta, hogy csak a gépen szállított erőspaprika által sugárzott hő indította be a jelzőrendszert - ennek kalibrálásával egyébként komoly bajok lehetnek, mivel idén már harmadjára fordul elő, hogy valamilyen szerves anyagot tartalmazó szállítmányra beindul a tűzjelző.

  A vasárnap délelőtti órákban minden komplikáció nélkül landolt gépen egyébként 142 utas, két pilóta és 12 légiutaskísérő utazott - az utasokat néhány óra várakozást követően egy Airbus vitte tovább a párizsi célállomásra.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!