14 milliárd dollárért vesz új Airbusokat a Delta

  14 milliárd dollárért vesz új Airbusokat a Delta

  Ötven szélestörzsű Airbus repülőgép vásárlásáról döntött a Delta Air Lines, az üzlet értéke listaáron 14 milliárd dollár - írta csütörtökön a Reuters az ügyet jól ismerő forrásokra hivatkozva. Az amerikai légitársaság az információk szerint a legújabb, A350-esből és az A330-as típus felújított, neo változatából vásárol, az üzletért nagyon szoros küzdelem folyt az amerikai Boeing és az európai Airbus között.

  Az A330neo 800-as és 900-as verzióban készül el új Rolls Royce Trent 7000-es hajtóművel, illetve az A350-es modelléhez hasonló szárnyvégekkel, megnövelt szárnyfesztávolsággal és új hajtómű pilonokkal. Ezeknek köszönhetően az Airbus szerint a gép kerozinköltsége egy ülésre vetítve 14 százalékkal csökken, hatótávolsága pedig 400 tengeri mérfölddel növekszik.

  Az atlantai székhelyű, 1924-ben alapított Delta Air Lines - leányvállalataival együtt - naponta 5400 járatot teljesít 64 ország több mint 330 célállomására. A Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) közlése szerint a Delta Air Lines szállította 2013-ban a legtöbb utast, 120 millió 636 ezren választották a légitársaságot - írja az MTI.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!