Stockholm és Budapest között indít járatot a SAS a jövő nyáron

Stockholm és Budapest között indít járatot a SAS a jövő nyáron

Közvetlen járatot indít Stockholm és Budapest között a skandináv SAS légitársaság, amelynek gépei heti négyszer közlekednek majd a két város között. A légitársaság az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében ismerteti, hogy a nyári menetrend március 29-i hatályba lépésével a SAS több szezonális és európai útvonalon is új járatokat nyit, illetve sűríti azokat. Az új járatokat elsősorban Törökországba, Magyarországra és Ausztriába indítják.

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér és Stockholm-Arlanda repülőtere között a SAS gépei március 29-től keddenként, csütörtökönként, szombatonként és vasárnaponként fognak közlekedni. A Budapest Airport közölte, hogy a gépek a nyári csúcsidőszakban, június 22-e és augusztus 19-e között nem repülnek.

A SAS jelenleg Budapest és Koppenhága között közlekedtet járatot. A Stockholm és Budapest közti útvonalon a Wizz Air is repül, de a diszkont légitársaság nem a központi, hanem Stockholm-Skavsta repülőteret használja.

Az 1946-óta működő SAS jelenleg 134 gépes flottával mintegy száz városba közlekedtet járatokat. Az idei év harmadik negyedévét 10,6 milliárd svéd koronás bevétellel és 496 millió koronás eredménnyel zárták, de árbevételük és nyereségük is elmarad az előző év azonos időszakitól.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek