Nem engedtek felszállni egy ittas pilótát

Többet ivott egy pilóta a megengedettnél, ezért a rendőrök a felszállás előtt álló gépből kísérték ki.

Rendőrök kísérték ki a Flybe légitársaság egyik pilótáját a pilótafülkéből és annak gyanújával tartóztatták le, hogy több alkoholt fogyasztott a megengedettnél. A gép a délnyugat-angliai Newquay-ből kellett volna, hogy felszálljon szerdán és a London Gatwick reptér lett volna a célállomása. Az eset a felszállás előtti percekben történt.

A helyszínre azután szállt ki a rendőrség, hogy a pilóta egyik munkatársa értesítette őket. Miután a kapitányt lekísérték a gépről, a BBC értesülése szerint megszondáztatták. Az utasoknak a késésről annyit mondtak, hogy a pilóta nem érzi jól magát. A légitársaság szűkszavúan nyilatkozott a történtekről, mint mondták, egyik pilótájuk valóban rendőrségi vizsgálatnak vetette alá magát a szóban forgó reptéren, de addig nem szándékoznak erről többet mondani, amíg a rendőrségi vizsgálat tart.

Angliában a pilótákra sokkal szigorúbb szabályok vonatkoznak, mint az autósokra: míg előbbiek esetében 20 milligramm alkohol lehet 100 milliliternyi vérben, addig utóbbiaknál ez az arány 80 milligramm / 100 milliliter.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek