Újra lesz közvetlen járat Budapest és Észak-Amerika között

A kanadai Air Transat légitársaság menetrendszerű heti járatot indít jövő júniustól Torontóból és Montrealból Budapestre. Így több mint két év után újra lesz transzatlanti járat Magyarország és az észak-amerikai kontinens között.

Az első Air Transat Airbus A330-200-as típusú repülőgép 2015. június 8-án délelőtt 11.10-kor száll le Budapesten- írja az airportal.hu. A kanadai légitársaság 345 személyes gépén 12 helyet töltenek meg a Club Class utasai, a fennmaradó 333 ülőhelyet pedig a hagyományos turista (economy) osztálynak tarják fenn. Az Air Transat járat helyi idő szerint 12.55-kor indul vissza Kanadába. A járat hetente közlekedik majd, így a Budapest Airport útvonalkínálatában ismét elérhető lesz Észak-Amerika közvetlen transzatlanti járattal.

 

Fotó: Bloomberg / Europress / Getty

A légitársaság szerdán kiadott közleményében írta, hogy a 2015-ös transzatlanti programjába már Budapestet is beemeli, míg számos európai célállomást érintően ülés- és járatszám-növekedést hoz a következő évi tervezet.

Ahogy a szakoldal írja, jelenleg a Liszt Ferenc repülőtér nem szolgál ki olyan menetrendszerinti utasszállító járatokat, melyek rendszeresen szélestörzsű típusokkal közlekednek, ez azonban október 27-étől megváltozik, hiszen az Emirates Budapestre érkezik a Dubai International-ről induló járatával. Ezt a légitársaság Airbus A330 típusú repülőgépével fogja üzemeltetni majd naponta.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek