Pár napig még Ferihegyen folytatódik a Sziget

Pár napig még Ferihegyen folytatódik a Sziget

Bár a Sziget Fesztivál vasárnap este hivatalosan véget ért, a Sziget-hangulat a Budapest Airport 2. terminálján még néhány napig továbbra is érezhető. A 420000 fősre becsült nézőszám a légitársaságok forgalmára is jótékony hatással volt - írja közleményében a budapesti reptér.

A Budapest Airport elkülönített néhány arra alkalmas területet a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2. Terminálján, hogy a Sziget Fesztivál nézői átvészeljék a zárás és a repülőjáratok közötti időt, olykor napokat. A 2B Terminál érkezési szintjén illetve a SkyCourt érkezési szintjén lévő folyosóján alakítottak ki pihenő részt, ahol a fesztiválozók kiteríthetik hálózsákjaikat, pihenhetnek pár órát indulás előtt és felölthetik a fali konnektorokból a mobiltelefonjukat.

 

Fotó: Budapest Airport

A Sziget repülőtéri hatása még néhány napig eltarthat, hiszen nem tud mindenki a zárást követő napon repülőre ülni, annyira nagy volt az érdeklődés a repülőjegyek iránt is. Sokan már fél évvel a Sziget kezdete előtt lefoglalták a repülőjegyüket, ők a szerencsés kisebbség, akik az amúgy teltházas gépekre még felférnek.

A fesztiválozók hátizsákjainak védelmére és a zavartalan forgalom érdekében mintegy 7000 erős műanyagzsákot vásárolt a repülőtér, amiket a check-in pultokban helyeztek el. Így a feladott hátizsák, sátor vagy hálózsák sem sérül, illetve elkerülhető, hogy a különféle lelógó hevederek, szíjak a csomagszállító rendszerben elakadva késedelmet okozzanak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek