Budapestre jön a legolcsóbb fapados

  A kiadott menetrendnél néhány perccel korábban, szerdán 11 óra után nem sokkal ért földet a Pegasus Airlines új Isztambul - Budapest járata. A második legnagyobb török légitársaság még soha nem indított menetrend szerinti járatot Budapestre, mostantól viszont heti négy alkalommal érkezik Boeing 737-800 típusú repülőgéppel.

  A török Pegasus Airlines alig másfél hónappal ezelőtt jelentette be, hogy járatot indít az isztambuli Sabiha Gökcen repülőtérről Budapestre. Mint már korábban írtuk, az európai fapadosok közül a Pegasus árai a legolcsóbbak, akár feladott poggyásszal repülünk, akár anélkül.

  A légitársaság döntésével hetente újabb négy járattal erősödik a kínálat a Budapest – Isztambul viszonylaton. A Pegasus hétfőn, szerdán, csütörtökön és vasárnap érkezik a magyar fővárosba. A fehér alapon jellegzetes piros flypgs.com feliratot viselő gépek menetrend szerint 11:20-kor érnek Budapestre, majd negyvenperces forduló után 12:00-kor indulnak vissza, hogy mintegy kétórányi út után helyi idő szerint 15:05-kor érkezzenek az isztambuli repülőtérre.

  Sebestyén Tamás, a Pegasus Boeing 737-es kapitányaFotó: Budapest Airport

  Az első járatot nem kis meglepetésre a légitársaság magyar kapitánya, Sebestyén Tamás repülte Budapestre, aki 2010-ben érkezett Boeing 737-es kapitányként a Pegasushoz. Rajta kívül még két magyar pilóta dolgozik a légitársaságnál. A kapitány a leszállás után elmondta, nagyon örült, hogy éppen ő hozhatta el szülőhazájába az új járatot. A Pegasus Airlines Törökország második legnagyobb légitársasága, amely jelenleg 52 gépes flottát üzemeltet (48 darab Boeing 737-800-as és 4 darab Airbus A 320-as) amellyel a tavalyi évben több, mint 16 millió utast szállítottak 97 célállomás között. A flottát a következő években a legújabb Airbus A320 Neo típusra váltja a török légitársaság, amiből eddig 75 darabra adtak le megrendelést.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!