Hét tipp arra, hogy hagyjuk ott a munkánk és utazzunk helyette

Egyre többen adják világutazásra a fejüket, ami persze nem egyszerű, szorgos pénzgyűjtögetés, vagy legalább lottóötös szükséges ehhez. A MarketWatch írt egy cikket arról, milyen manővereket kell tennünk, hogy legyen fedezetünk egy ilyen mókára.

A lap egy reddites (valószínűleg amerikai) felhasználót idéz, aki elmondása szerint sokáig hajszolta a sikert az üzleti szférában padlógázzal, miközben elfelejtette élvezni az életet. Aztán egy ponton kvázi felrúgta az íróasztalt, fölmondott és úgy döntött, látni akarja a világot. Hét pontot határozott meg magának, ami szükséges feltétele egy ilyen lépésnek:

- szabaduljon meg minden adósságától és hiteltartozásától,
- saját pénzből fedezze az utat,
- spóroljon eleget ahhoz, hogy visszatérte után is ellegyen egy évig,
- ne áldozza fel a nyugdíj-hozzájárulásait, amíg még van munkája,
- még ne vegyen lakást,
- még ne vállaljon gyereket,
- maradon egészséges és ne sérüljön le.

párizs,loveForrás: shutterstock.com

Ő és felesége persze elkezdtek hevesen spórolni, eladták az egyik kocsit, kisebb lakásba költöztek, inkább otthon étkeztek, mint étteremben stb. Végül megállapítottak egy 70 ezer dolláros (19,7 millió forintos) büdzsét, amit ráadásul nem is akartak teljesen elverni. Ebben a közlekedéstől a vízumokon és szállásokon át az étkezésig minden benne volt. A cél az volt, hogy ne 60 évesen álljanak neki az utazgatásnak, amikor már lenne rá tőke, de egészség nem feltétlen.

A Redditen amúgy a kommentelők zöme tetszését nyilvánította ki a terv hallatán. Egy jótanács szerint túl sűrűre tervezte be a pár az itinerjét, minden helyen pár napot lettek volna csak, így két hónap után halálosan belefáradtak volna a folytonos helyváltásba. Egy másik kérdező azt fejtegette, hogyan tudnak majd jó fizetésű munkakörökbe visszatérni ennyi utazgatás után...

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek