Welcome drink helyett SIM-kártyával köszönt India

  Welcome drink helyett SIM-kártyával köszönt India

  Az Indiába látogatók eddig kisebb tortúra árán juthattak csak SIM-kártyához, de az ország változtatni fog ezen – írta a mashable.com.

   

  Isten hozta Indiában!Fotó: Indi Samarajiva / Flickr.com

  A bejelentés szerint az Új-Delhi Indira Gandhi nemzetközi repülőterére e-vízummal érkező turisták SIM-kártyát kapnak az ország állami tulajdonú mobilszolgáltatójától, a BNSL-től. Tizenöt további repülőtéren pedig, amely szintén elfogadja az e-vízummal érkezőket, már folyik a szolgáltatás előkészítése.

  Indiai turizmusért felelős minisztere elismerte, hogy sri lanka-i utazása során találkozott először a kezdeményezéssel, és mivel saját bőrén tapasztalta, hogy ez milyen hasznos, eldöntötte, hogy bevezetteti Indiában is.

  Eddig, ha SIM-kártyához szerettünk volna jutni Indiában, számos dokumentumot kellett bemutatnunk, többek között indiai vízumbélyegzővel ellátott útlevelünk és helyi szállásunk visszaigazolásának másolatát, és a dokumentumokhoz útlevélképet is kellett mellékelni. Az új SIM-kártya aktiválása gyakran napokat vett igénybe.

  A turistáknak adott SIM-kártyát 50 rúpia (nagyjából 210 Forint) összeggel és 50 MB adatforgalommal töltik fel. A kártya az aktiválás után egy hónapig lesz érvényes. Tizenkét nyelven elérhető, éjjel-nappal hívható telefonos támogatást terveznek mellél. India, mely 2014-ben a világ leglátogatottabb országainak listáján a 38. helyen állt, azt reméli, ezzel tovább növeli majd látogatóinak számát. Az ország egyébként azzal is az utazók kedvében szeretne járni, hogy a repülőterek nevét egyszerűsíti.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!