Már jövőre ingyen járhatják be Európát vonattal a 18 évesek

  Már jövőre ingyen járhatják be Európát vonattal a 18 évesek

  Kísérleti projektként már jövőre elindul az Európai Unió ingyenes Interrail programja – írja az MTI Ujhelyi István európai parlamenti képviselő tájékoztatása alapján. A program célja, hogy 18 éves korában minden uniós állampolgár kapjon egy 22 napos időszak alatt korlátlan utazásra jogosító bérletet, hogy így bejárhassák az Európai Unió országait.

  Az Európai Bizottság mostani döntésének értelmében 50 millió eurót (mintegy 15,5 milliárd forintot) rendelnek a kísérleti projekthez. Mint a képviselő írta, közel két év megfeszített munkája után megvan a mérföldkőnek számító első siker az ingyenes Interrail-bérlet programmal kapcsolatban.

  Ez a vonat éppen Berlinbe érkezikFotó: Bloomberg / Getty Images Hungary

  "A javaslat mentoraként azt tartom elsődleges célnak, hogy a program olyan fiataloknak adjon eszközt, akiknek egyébként nincs lehetőségük saját erőből megismerni más európai országokat és kultúrákat. Ez a program sok tízezer magyar fiatal számára jelenthet egyedülálló lehetőséget" – fogalmazott Ujhelyi, az EP közlekedési és turisztikai bizottságának alelnöke.

  Az Interrail Global összesen 30 országban biztosít utazási lehetőséget. A bérlettel ingyen utazhatnak a fiatalok Magyarországtól Norvégiáig, Lengyelországtól Portugáliáig bárhol Európában.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!