A legjobb magángalériákban túrázhat a galériák hétvégéjén

Tizenhat galéria várja kortárs művészek kiállításaival, ingyenes tárlatvezetésekkel és beszélgetésekkel a közönséget a Gallery Weekend Budapest idei rendezvényén szeptember 10. és 11. között.

A Kortárs Galériák Egyesülete és a Kreatív Platform Kortárs Művészeti Alapítvány harmadjára is megrendezi a Gallery Weekend Budapestet, a hazai kortárs képzőművészet fesztiválját. Ezen a hétvégén minden a kortárs képzőművészetről szól majd a fővárosban: tárlatvezetések, megnyitók és túrák a legjobb magángalériákban - olvasható az esemény oldalán.

A kortárs képzőművészettel ismerkedőknek most érdemes végignézni a budapesti galériák kínálatát, hiszen a kiállítóterek szombat és vasárnap délelőtt 11-től este 6-ig várják az érdeklődőket, a művészek, galériások és munkatársaik pedig szívesen beszélnek a kiállított művészek munkáiról. A színtérrel ismerkedőket önkéntesek által vezetett csoportos túrák segítik.

A rendezvény központi helyszíne a Budapest Projekt Galéria lesz, amely az eseményre egyfajta nyaralóvá alakul át: a Weekend House a résztvevő 16 galéria legjobb művészeinek munkáiból mutat be válogatást Nylon discotheque címmel.

A programban résztvevő galériák
acb Galéria, Art+Text Budapest, Chimera-Project Gallery, Deák Erika Galéria, Horizont Galéria, INDA Galéria, Kisterem, Knoll Galéria, Molnár Ani Galéria, Galéria Neon, NextArt Galéria, TRAPÉZ, Várfok Galéria, VILTIN Galéria és Vintage Galéria.
A Gallery Weekend Budapest programjairól bővebben itt olvashat.
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek