11 és fél órás lesz a világ leghosszabb fapados repülőútja

Athénba indít járatot 2017 nyarától a szingapúri fapados légitársaság, a Scoot. A Boeing 787-8-asok hetente négyszer közlekednek majd, és több mint 10 ezer km-t tesznek meg egy úton.

Néha egy néhány órás út is kényelmetlen egy diszkont légitársasággal, de a rövid zsúfoltság semmi ahhoz képest, amit a Scoot új járatán kell majd kibírniuk azoknak, akik olcsón akarják megúszni az utat.

A több mint tízezer kilométeres távolsággal ez lesz a leghosszabb olyan járat, amelyet low-cost légitársaság üzemeltet, számolt be a Singapore Airlines leányvállalata, a fapados Scoot közlésére hivatkozva az airportal.hu. A légitársaság Boeing 787-8-asai 2017. június 20-tól hetente négyszer közlekednek majd Európába.

11,5 óra egy fapadoson Fotó: Scoot - FacebookForrás: Travelo

 Ilyen hosszú utakat azonban csak nagyobb kényelemmel lehet eladni. A két osztályra - business-szerű, inkább prémium turista, valamint sima turista -, 335 főre berendezett Dreamlinereken "gyerekmentes" övezet is van. A turista osztályú kabin legelején mintegy tíz centivel több a lábtér. Nincs beépített képernyő a székek előtt, de Wi-fi szolgáltatást és dugaljakat biztosítanak.

Az athéni járatok a szingapúri Changi-reptérről keddenként, csütörtökönként, szombatonként és vasárnaponként hajnali 2 órakor indulnak, a visszaút pedig déli 12 órakor indul Athén légikikötőjéből, a repülés tizenegy és fél óráig tart.

Nem a Scoot az első fapados légitársaság, ami európai és ázsiai úti célok között repül. Korábban az Air Asia X próbálkozott ezzel, de 2012-ben megszüntette a járatokat Kuala Lumpur és London, illetve Párizs között - a négyhajtóműves, régebbi A340-esek egyszerűen nem voltak gazdaságosan működtethetők ilyen üzleti terv szerint.

A Norwegian - szintén 787-eseivel - Bangkok és Oslo, illetve Stockholm között jár, a német Eurowings - a Lufthansa leányvállalata - pedig Kölnből jár a thaiföldi üdülőhelyre, Phuketre, Bangkok mellett.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek