Ingyenes jazz-koncertek a tüzijáték előtt és után

A hazai jazz képviselői váltják egymást augusztus 20-án a Müpa kinti és benti színpadain. A Jazz 0820 ingyenes koncertjei csak a tűzijáték idejére csendesednek el, lezárásként pedig a Police Big Band nagyzenekarra hangszerelt slágerekkel táncoltatja meg a közönséget.

A Müpa minden évben jazz-zenével köszönti az államalapítás ünnepét, és így nyitja meg új évadát is. Idén a szabadtéri koncertek sorát például 17 órakor a Jazz Showcase 2016 közönségdíját elnyert csapata, az Ifj. Oláh Kálmán Quartet nyitja. A másfél éve működő kvartett többnyire post-bop stílusban játszik, vezetőjük – Oláh Kálmán Jr. – először édesapja nyomdokain haladva zongorázni tanult, majd 12 éves korában szaxofonra váltott, jelenleg Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola jazz tanszakának hallgatója.

Utánuk a Berdisz Tamás vezette Bopcorn különleges felállásban lép színpadra. Az alaptriót három, különböző generációhoz tartozó harsonás egészíti ki: a hazai jazzpozanozás doyenje, Friedrich Károly, a Jazz 0820 házigazdája, Szalóky Béla és a huszonegy éves tehetség, Papp Mátyás. A jól ismert jazz-standardek így sosem hallott hangszerelésben csendülnek fel.

Fotó: MÜPA

A Zászlótérben és az Üvegteremben jam session-jelleggel muzsikál a Tálas Áron Trió, valamint a Rafael Márió Trió, hozzájuk pedig szabadon csatlakozik négy szólista: Munkácsy Eszter, Subicz Gábor, Dennert Árpád és Varga Gergely. A napot a Police Big Band koncertje zárja, ami nemcsak felvezeti a tűzijátékot, de a táncolni vágyók örömére az ünnepi látványosság után is folytatódik. A programokról bővebben az esemény Facebook-oldalán.

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek