Már az interneten is beszerezhető a szlovák autópálya-matrica

Már az interneten is beszerezhető a szlovák autópálya-matrica

Idén már Szlovákiában is elektronikus autópálya-matrica rendszer működik. Az úgynevezett e-matrica már indulás előtt megvehető az interneten vagy egy ingyenes mobilalkalmazás segítségével.

Az elektronikus autópálya-matrica (eznámka) csak a virtuális térben létezik, így nem is kell a járműre ragasztania semmit, ha ezt a fizetési módot választja. Megvásárlásakor mindössze a jármű forgalmi rendszámát és a jármű származási országát kell megadni a rendszerben. Ezen adatok segítségével járműve nyilvántartásba kerül, és – a megvásárolt matrica érvényességétől függően – használhatja a szlovákiai autópályák és gyorsforgalmi utak díjköteles szakaszait.

Az e-matricát online a www.eznamka.sk oldalon vagy az „eznamka" nevű, ingyenesen elérhető mobilalkalmazásban tudja megvásárolni. Ha idegenkedik az online és mobilos fizetéstől, a hagyományos matricát továbbra is megvásárolhatja az országhatár átlépésekor. A matricát forgalmazó önkiszolgáló eszközök jegyzékét, valamint a díjköteles szlovákiai útszakaszok listáját is megtalálja az e-matricákat forgalmazó honlapon.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek