Kipróbálná a nomád életformát? Már oktatóvideó is van hozzá!

Kipróbálná a nomád életformát? Már oktatóvideó is van hozzá!.

Gyakran gondolkozik azon, hogy megállná-e a helyét a civilizációtól távol? Elhagyná a várost egy időre, hogy kipróbálja, milyen lehetett az élet évszázadokkal, sőt évezredekkel ezelőtt? Már ehhez is vannak oktatóvideók! A Mashable bukkant rá a Youtube-on.

Primitive Technology néven indított Youtube-csatornát egy srác, aki annyit árul el magáról, hogy valahol az ausztráliai Queenslandben él. Videóit a blogja szerint hobbiból készíti. Azt akarja megmutatni velük, hogy hogyan boldogulhat valaki a vadonban bármilyen szerszám használata nélkül. Csak olyan alapanyagokat használ, amelyek a természetben rendelkezésére állnak.

Ezen a videón például azt mutatja be, hogy hogyan építhetünk olyan kunyhót, ami ellenáll az időjárásnak is. Angolul nem kell hozzá tudni, egy szót sem beszél a srác, csak lépésről-lépésre bemutatja, hogy hogyan építette meg a szárított fűfélékkel letakart kunyhót.

Egyelőre nincs sok videója, így gyorsan a sorozat végére érhetünk. Érdemes végignézni, mert mindben olyan tippeket mutat be, amelyek jól jöhetnek akkor is, ha az éves szabadságunkat tervezzük "vissza a természetbe" jeligével, és akkor is, ha valaha véletlenül eltévedünk egy kiránduláson és még a telefonunk is lemerül.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek