Megjelent a Balaton déli partjának gasztrotérképe

Megjelent a Balatatoni Gasztrotérkép legújabb, harmadik kiadása - az Északi part után most már a Déli parton sem kell eltévedniük azoknak, akik a minőségi vendéglátóhelyeket keresik a Balaton körül.

Van köztük eldugott, romantikus vendégház, elegáns kastélyszálló, családi borászat, kézműves cukrászüzem, yacht kikötő, angus marha farm, gyümölcs "wellness" központ, beachfood, vagy éppen régóta elismert "gasztro-zászlóshajó" is.

 

Fotó: Szabó Miklós - Balatoni Gasztrotérkép

A Balatoni Gasztrotérkép 2015 őszén indult hódító útjára, az első kiadás a Csopak környéki vendéglátósok baráti összefogásaként jött létre. 2016. január végére elkészült a második kiadás is, az Északi part Káli medencétől Bacsacsonyon át egészen a Keszthelyig tartó részét térképezték fel a kiadvány készítői. Idén márciusban pedig elkezdődött a kutatómunka a Balaton Déli partján is, melynek eredményeként június elején megjelent a harmadik térkép, lefedve így szinte a teljes Balatont. Mostanra összesen ötven egység szerepel már a Balatoni Gasztrotérképen.

Az egész éven át folyamatosan nyitva tartó, magas minőségű helyek felkutatása mellett a másik nagyon fontos cél egyfajta közösségépítés, ami a balatoni régióban együtt dolgozó vendéglátósok összefogásán alapszik. A térképen szereplő egységek mindegyike egyedi és különleges, az átlagnál jóval magasabb szinvonalon dolgozik a közös értékrend mentén.

 

Télen sem zárnak be

 

"A Balatoni Gasztrotérkép segít eligazodni a Balaton régióban járó vendégeknek: olyan vendéglátóipari egységeket, éttermeket, borászatokat, cukrászdákat és egyéb gasztro-helyszíneket tüntetünk fel, melyek hozzánk hasonlóan elkötelezettek a folyamatos és magas minőségű vendéglátás iránt. Legyen szó street foodról, házias vendéglőről, újhullámos étteremről, egyszerű bisztrókonyháról, termelői piacról, kis pincészetről, vagy komoly méretű borászatról, mi igyekszünk olyan helyeket bemutatni és ajánlani a nagyközönségnek, amelyek egész éven át, folyamatos nyitvatartással képviselik a minőségi gasztronómiát." – mondta el Szauer Judit, a Balatoni Gasztrotérkép alapítója, ötletgazája.

 

Fotó: Szabó Miklós - Balatoni Gasztrotérkép

A déli parti kiadásnál is - hasonlóképpen a korábbi térképekhez – megjelennek olyan szálláshelyek éttermek és borászatok is, amelyek nem közvetlenül a tóparton fekszenek, hanem annak vonzáskörzetében, vagy kevesebb mint egy órányi autóútra a vízparttól, és megéri miattuk egy kicsit utazni. Lajoskomáromtól a somogyi vidékeken át egészen Zala megyéig kalandozhatunk a térkép segítségével, csodaszép vidékeket bejárva.

A kiadványokon minden információ megtalálható, ami fontos lehet a vendégek számára: nyitva tartás, elérhetőségek, online felületek és egy rövid leírás a vendéglátó helyekről. Kis piktogramokkal feltüntetik azt is, hogy van-e panorama, borospince, gyerekmenü és, hogy kutyabarát-e az adott hely.

A kiadványok ingyenesek, megtalálhatóak a térképen feltüntetett vendéglátóipari egységeknél, turisztikai pontokon és nagyobb szállodákban (angol nyelven is), valamint online is letölthetőek a Balatoni Gasztrotérkép weboldaláról.

A déli parti térképen szereplő vendéglátóhelyek:
BL Yacht Club & Apartments
Bonne Chance Étterem és Szálloda
Bussay Pincészet
Chateau Visz Kastélyszálló
Hubertus Hof Szálloda és Étterem
Kistücsök Étterem, Borpice és Vinotéka
Kristinus Borbirtok
Mala Garden Design Hotel & Mandara Café&Lounge
Paletta Bistrobar&Vinoteca
Páskom Cottage
Villa BOGaRT Vendégház
Villa Gréta Cukrászda
Zamárdi Gyümölcs Wellness Központ
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek