Egerben és Gyulán szeret wellnessezni a magyar

A tavalyinál is nagyobb mértékben, csaknem 12 százalékkal bővült a belföldi turizmus. Továbbra is imádjuk a hosszú hétvégéket wellness-szállodában tölteni, Budapest mellett Eger és Gyula a kedvenc úti cél.

 A szallas.hu közleménye szerint a foglalások átlagos hosszát tekintve a három éjszakára szóló belföldi pihenések száma nőtt meg leginkább, közel másfélszeresére 2015 első negyedévéhez képest. A tél végi és kora tavaszi hidegek ellen az utazók közel fele a wellness-szállodákba menekült, melyeknek többnyire a 3-5 csillagos hotelek adtak otthont. A foglalások átlagértékét elemezve 20 százalékkal bővült a pihenésre és szállásra fordított összeg.

A gyulai VárfürdőFotó: Balla Béla, Indafotó

 A turisztikai piac szereplői számára az év eddigi legtelítettebb napja március 12-ére esett, a négy napos szünetet rekordszámban nyitották a magyarok egy kiadós pihenéssel.

Eger és Gyula a befutók

Bár a települések toplistájának első két helyét idén is lefoglalta magának Budapest és Eger, mellettük csak a tavaly negyedik helyen álló Hajdúszoboszló tudta megőrizni pozícióját. Míg az előző évi harmadik helyezett Pécs, és a tőle nem sokkal lemaradó Debrecen is hátrébb csúszott a kedveltségi listán, addig Gyula a tavalyi kilencedikről a harmadik helyre ugrott idén. Hévíznek és Siófoknak is sikerült betörnie a 10 leglátogatottabb település közé.

A határon túlra a síelés és városnézés szerelmesei indultak útnak leginkább. Szlovákia és Lengyelország síparadicsoma, Donovaly és Zakopane bizonyult a két legvonzóbb úti célnak, míg Krakkó és Prága magával ragadó szépsége és közelsége is nagy számban vonzotta a magyar utazókat.

A 10 legnépszerűbb hazai település az év első 3 hónapjában
(Zárójelben a tavalyi év hasonló időszakának helyezései.)
1. Budapest (1.)
2. Eger (2.)
3. Gyula (9.)
4. Hajdúszoboszló (4.)
5. Hévíz (-)
6. Pécs (3.)
7. Szeged (6.)
8. Siófok (-)
9. Miskolctapolca (10.)
10. Debrecen (5.)

 Újabb cikkünk ebben a témában:


Napernyős, homokos plázst kap a gyulai Várfürdő - 2016.05.11.
A lebontott kabinsoron homokkal feltöltött napozórészt alakítanak ki napernyőkkel, vendéglátóegységekkel, és a délutáni órákban árnyákot adó fákkal.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek