Elkészült a Balaton második gasztrotérképe

Január 28-án debütált a Balatoni Gasztrotérkép második része, ami ezúttal a Káli-medencétől Keszthelyen és Hévízen át egészen a Somlóig terjedő régió legjobb vendéglátósait és borászait mutatja be.

A térkép - akárcsak az első kiadása -, a strandszezonon kívüli helyszíneket gyűjtötte össze, ezúttal a Káli-medence-Badacsony-Tapolca-Szigliget-Vonyarcvashegy-Keszthely-Hévíz-Sümeg-Somló tengelyen. Csak a télen is nyitva tartó, minőségi éttermek és borászatok kerülhettek fel rá.

Szabó Miklós - Balatoni Gasztrotérkép

 Az éttermek és a pincészetek mellett találunk a térképen borműhelyt, hotelt, cukrászdát és borkereskedést is. Minden információ megtalálható, ami fontos a vendégek számára: nyitva tartás, elérhetőségek, online felületek és egy rövid leírás a vendéglátó helyekről. Kis piktogramokkal feltüntetik azt is, hogy van-e gyerekmenü, panoráma, borospince, és hogy kutyabarát-e az adott hely.

Az első kiadás, ami 2015 októberében jelent meg, a Tihany – Balatonfüred – Csopak – Paloznak – Alsóörs régió legjobbjait mutatja be. A szervezők annyit elárultak, hogy déli parton is lesz hasonló kezdeményezés.

A kiadvány ingyenes, beszerezhető a térképen szereplő helyszíneken, a régió főbb turisztikai helyszínein és szállodáiban, de ha nem jár arrafelé mostanában, innen is letöltheti.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek