Gandalf idegenvezető lett Londonban

  Buszos túrákat vezet Ian McKellen Londonban a III. Richard filmadaptációjának helyszíneire.

  A túrákat a Brit Filmintézet (BFI) programjának részeként rendezik meg. A BFI Presents Shakespeare on Film nevet viselő programsorozat a 400 éve elhunyt William Shakespeare alkotásainak filmfeldolgozásait mutatja be.

  A 76 éves színészóriás, aki a III. Richárdon kívül is számos Shakespeare-adaptációban játszott már, elviszi a rajongókat többek közt a londoni St. Pancras állomásra és a Battersea erőműhöz is. Ezeket a helyszíneket használták az 1995-ös filmben, amelyben McKellen alakította az 1930-as évekbeli díszletek között a zsarnok királyt.

  Fotó: David M. Benett - Europress /Getty

   A BFI bemutatja, hogyan hatottak a filmkészítőkre Shakespeare munkái, mint a Rómeó és Júlia, a Hamlet, az V. Henrik és a Macbeth, emellett egy 18 Shakespeare-filmből álló moziprogramot is bemutatnak a világ 110 országában.

  A programsorozat március 31-én kezdődik, alig néhány héttel Shakespeare halálának 400. évfordulója, április 23. előtt. "Shakespeare-ben az az igazán szép, hogy nagyon finoman érzékelte az emberi természetet. Nagyon érdeklődő volt minden ember iránt, legyen a társadalom élén vagy legalján" - mondta McKellen.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!