Grúzia és olcsó japán utak: erre keres a magyar turista

Grúzia, Velence és Toszkána érdekel minket a legjobban, de az olcsó japán utakra és az olcsó londoni repülőjegyekre is nagyon sokszor keresünk.

A Google minden évben összeállítja a keresések alapján azokat a toplistákat, melyek tükröt mutatnak arról, mi érdekelte leginkább a netezőket az adott évben, mire kerestek rá legtöbbször és mi volt kiemelkedően izgalmas számukra, tájékoztatta a travelo.hu-t a Google Sajtóiroda.

A népszerű kereséseket a Google kétféle módon méri. A legtöbbször keresett kifejezések mellett a Google egy összetett statisztikai módszerrel az év új kedvenceit is azonosítja. Ehhez az év "felkapott" kereséseit szűrik ki, melyeknél az előző évhez képest a legnagyobb mértékben ugrott meg a keresések száma, úgy hogy ez a fokozott érdeklődés huzamosabb ideig fenn is maradt.

 

Grúzia az idei év slágereFotó: Flickr / jagermesh

A keresési toplisták elkészítéséhez anonim, statisztikailag összesített keresési információkat használnak.

És hogy milyen úti célokra kerestek a legtöbbet a magyarok? Az összesítés szerint Grúzia áll az első helyen, ahová egy hétvégére is kiugorhatunk. A második a velencei karnevál, a harmadik pedig Toszkána, minek felfedezéséhez még autó sem kell, mi legalábbis így jártuk be a mesés régiót.

Szintén nagyon érdekli az utazókat a Seychelle-szigetek, Madeira, Mauritius. Santorini a hetedik a sorban, a sziget tökéletlen bájáról mi is írtunk. Majd a Kanári-szigetek következik, ami a legközelebbi úti cél, ha családdal kelne útra, hogy feltöltse a D-vitamin tartalékait, és Dubaj is nagyon érdekli az utazókat, ami szintén ez a kategória.

A Google arról is készített statisztikát, hogy miből keresünk a "legolcsóbb" szóval együtt. A legolcsóbb japán utak vezeti a listát, aztán a legolcsóbb londoni repülőjegy, a legolcsóbb budapesti strand következik az utazás témában.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek