Ingyenes wifi lesz a moszkvai temetőkben

  Ingyenes wifi lesz a moszkvai temetőkben

  A moszkvai kávézók és a metró után jövő évtől három történelmi jelentőségű temetőben is ingyen wifi várja a látogatókat az orosz fővárosban – írja az MTI.

  A szolgáltatás a vaganykovói, a trojekurovói és a novogyevicsi temető kijelölt részein lesz elérhető, utóbbi helyszínen nyugszik többek között Anton Csehov író, Nyikita Hruscsov szovjet vezető és az első választott orosz elnök, Borisz Jelcin is.

  A The Moscow Times internetes hírportál információi szerint a wifi segítségével minden látogató online információkat találhat majd a három helyszínen végső nyugalomra helyezett személyekről, az ott található történelmi emlékművekről, sőt letölthető lesz a temető térképe is.

  "Ezek a sírkertek olyanok, mintha kültéri múzeumok lennének" – mondta el Lilja Lvovszkaja, a moszkvai temetőket üzemeltető Ritual vállalat szóvivője. Hozzátette: a látogatók gyakran szeretnének többet megtudni a három temetőben nyugvó híres személyekről, amikor megállnak egy-egy sír előtt.

  Amennyiben a wifiszolgáltatás népszerűnek bizonyul, a hatóságok megfontolják kiterjesztését az orosz főváros többi temetőjére is. Moszkvában évente mintegy 120 ezer embert temetnek el, és nagyjából 8 millió sír található a város 133 temetőjében.

  A novogyevicsi és a vaganykovói temetőben már most is műkődnek olyan GPS-terminálok, amelyek segítik a látogatókat a nevezetes sírhelyek megtalálásában, és korabeli fotókat mutatnak az elhunytakról.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!