Az Airbnb egymillió dollárig vállal garanciát minden kiadott lakásra

Az Airbnb decembertől 10-től a világ minden regisztrált házigazdájára kiterjeszti az 1 millió dollárig terjedő Házigazda Garanciát. Ezzel a kiterjesztéssel a kelet-európai, latin-amerikai, afrikai és közel-keleti házigazdák kerülnek be a garanciaprogramba.

 

Egy kicsi, de kedves budapesti bérleményFotó: Airbnb

Több mint 60 millió vendégnek volt kényelmes és biztonságos utazási élménye az Airbnb-n keresztül, az évek során felépített Bizalom és Biztonsági programunkra pedig büszkék vagyunk. Ennek évek óta az egyik legfontosabb alapköve az 1 millió dollárig terjedő Házigazda Garancia, amelyet arra terveztünk, hogy védelmet nyújtson a házigazdáknak az olyan esetekre, ha a vendég kárt okozna az ingatlanban. Ezt a garanciát december 10-től minden házigazdára kiterjesztjük az egész világon - írja közleményében az Airbnb.

Korábban csak 38 országban volt érvényes, ezentúl azonban a világ összes országában egy millió dollárig, vagyis 291 millió forintig téríti meg a vendégek által okozott kárt minden aktív hirdetéssel rendelkező házigazda számára.

A közlemény arra is kitér, hogy a legtöbb házigazdáknak eddig még soha nem kellett igénybe vennie ezt a szolgáltatást. Idén az egész világon több mint 35 millióan utaztak az Airbnb-vel, de mindössze 540 olyan esetről tudnak, ahol jelentõsebb (ezer dollár feletti) kár keletkezett az ingatlanban.

A regisztrált házigazdáknak ezzel kapcsolatban tovább sincs teendőjük, december 10-étõl a garancia automatikusan és mindenkire vonatkozóan lép életbe. Még több infót erről az airbnb.hu/guarantee oldalán talál.

A garancia mellett az Airbnb nemrégiben bevezetett egy biztosítási programot is, amely azon esetekre nyújt megoldást, ha a vendéget baleset éri azon idő alatt, amíg a vendéglátó lakásában tartózkodik. Az új, otthonvédelmi programjában pedig olyan tanácsokkal látja el a házigazdákat, hogy miért szereljék fel mindenképp otthonaikat füst és szén-monoxid érzékelőkkel, vagy, hogy hogyan lehet valaki igazán felelősségteljes házigazda.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek