Ingyen nézhet meg négy lengyel királyi kastélyt novemberben

Ingyen nézhet meg négy lengyel királyi kastélyt novemberben

A tavalyi nagy siker miatt idén is megrendezik az ingyenes novembert a lengyel királyság korszakának meghatározó történelmi helyszínein – írja a Turizmus.com.

Novemberben a belépődíj megfizetése nélkül lehet megnézni a krakkói Wawelt, a varsói királyi várat, a varsói Łazienki-palotát, valamint a wilanówi palotát. (A varsói nevezetességekről itt találnak korábbi beszámolót tőlünk.)

A wilanówi kastélyFotó: mimi / Travelo

 Az elmúlt évben a kezdeményezés nagyon népszerűnek bizonyult: a királyi rezidenciákat 265,5 ezren látogatták meg és 29,5 ezer fő vett részt a múzeumi oktató programokon. Az akció fő céljai a nevelés, a nemzeti kulturális intézmények látogatottságának növelése, valamint a kulturális programok népszerűsítése.

További információk az idei ingyenes novemberről elérhetők az egyes intézmények honlapján. A varsói királyi vár honlapjáért ide, a Łazienki-palota weboldaláért ide, a Wilanówi kastély oldaláért ide, a krakkói Wawel honlapjáért pedig ide kattintsanak.

További híreket a Turizmus.com oldalon talál. A turisztikai szakma legfrissebb híreiért pedig iratkozzon fel a Turizmus Panoráma Bulletinre! (X)
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek