Biztonsági tippekkel bővült a gyilkosság miatt a Couchsurfing honlapja

A korábban csak a "tippek" menüpontban található biztonsági tanácsok a couchsurfing.com nyitóoldalára kerültek.

A biztonsági tanácsok azért kerültek hangsúlyosabb helyre, mert egy texasi tanárnő augusztusban gyilkosság áldozata lett Nepálban – vendéglátója egy kalapáccsal verte agyon, hogy megszerezze pénzét és iPhone-ját.

Az oldal biztonsági szabályzata szerint mindig bízzunk az ösztöneinkben: ha egy személy, vagy szituáció nem biztonságos, menjünk tovább. Ne foglalkozzunk azzal, hogy ezzel megbántunk valakit.

Nagyon fontos, hogy információkat szerezzünk az adott kultúráról, és tisztában legyünk azzal, mit tanácsolnak mások az adott hely biztonságával kapcsolatban.

Ne adjuk meg az emailcímünket és a telefonszámunkat új ismerőseinknek, amíg nem találkozunk velük és nem érezzük, hogy minden rendben van. Addig a Couchrequest-et az oldal más felületeit használjuk a kommunikációra.

Ne sajnáljuk az időt a profilok tanulmányozására és a többi couchsurfer véleményének elolvasására.

Fotó: Couchsurfing FacebookForrás: Travelo

 Mindig legyen egy menekülési útvonal: ha valami nem úgy alakul a vendéglátónkkal, legyen egy B terv a szállásunkat illetően.

Nőknek azt javasolják, hogy inkább más nők, vagy családok felajánlását fogadják el, különösen akkor, ha egyedül utaznak. Jelöljék ki a határokat, és legyenek tisztában az adott kultúra nemi szerepekkel kapcsolatos elvárásaival.

Gondoljunk a többiekre is: kommentben írjuk meg a tapasztalatainkat, legyünk őszinték, fogalmazzunk egyértelműen. Az abúzust és a rossz tapasztalatokat mindenképp írjuk meg, mert ezzel hozzájárulunk ahhoz, hogy a kanapészörfölés biztonságos legyen.

Korábbi cikkünkben kifaggattunk egy profi, tapasztalt kanapészörföst is, aki többek között azt javasolta, hogy soha nem szállunk meg olyan hosztnál, akinek nincs referenciája.

A couchsurfing, vagyis a "kanapéról kanapéra utazgatás" az utazásnak és városnézésnek költséghatékony formája, amelyet világszerte millióan ismernek és használnak. A kölcsönösségen és bizalmon alapuló rendszer egy amerikai kommunikációs szakember, Casey Fenton ötletén alapszik, aki diákként Izlandra készült, de nem szeretett volna hotelben megszállni, ezért kísérletképp egyetemistáknak írt, hátha valamelyikük szállást tud adni neki. A jó élményei nyomán 2004-ben hozta létre couchsurfing (CS) oldalát.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek