Még mindig imádnak mások lakásában aludni a turisták

Az Airbnb-n szállást választók száma több mint a duplájára nőtt 2015 nyarán az előző év azonos időszakához képest. Az óriási kereslethez leginkább a dinamikus ázsiai növekedés járult hozzá.

Májustól augusztus végéig összesen körülbelül 17 millióan laktak 150 ország Airbnb-szállásán, míg 2014-ben ez a szám 7,4 millió volt, írja a turizmusonline.hu. A cég szerint további egymillió ember foglalt az oldalon szállást az Egyesült Államokban a Labor Day (szeptember első hétfője és az azt megelőző hétvége) hosszú hétvégéjén.

 

Fotó: Northfoto

A legtöbben Párizsból, New Yorkból és Szöulból veszik igénybe a szálláshelyeket, a legnagyobb számú foglalás pedig lisszaboni, New York-i és oszakai szállásokra érkezett.

A cég leggyorsabban növekvő piaca Dél-Korea, Japán és Szingapúr, Kínában pedig a leggyorsabban nő a külföldre irányuló foglalások száma.

A cég által kiadott tanulmány szerint az Airbnb-n foglalók átlagéletkora 35 év. 54 százalékuk nő és 46 százalékuk férfi, ami közel megegyezik az előző év adataival.

Az Airbnb Magyarországon is hasít, már a nyolcezret is eléri a magyarországi Airbnb szálláshelyek száma. A nagyobb városokban 60-100 ajánlat érhető el, a kínált szálláshelyeknek pedig csaknem a fele - nagyjából 3500 - budapesti. A vidéki helyszínek közül a legnépszerűbb a Balaton térsége.

Az árak tekintetében nagy a szórás: lehet találni napi 300 ezer forintért kivehető palotát is Budapesten, ugyanakkor az Airbnb-n keresztül foglalt szállások 30 százalékkal olcsóbbak, mint a hasonló kategóriájú hagyományos szálláshelyek.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek