Ez az alkalmazás megmutatja, hogy hol beszélik a nyelvünket

  Ez az alkalmazás megmutatja, hogy hol beszélik a nyelvünket.

  Jófej, turistabarát ötlettel rukkolt elő a Párizsi Kereskedelmi Kamara: létrehoztak egy olyan alkalmazást, ami megmutatja a turistáknak, hogy hol találnak olyan helyeket a francia fővárosban, ahol beszélik az anyanyelvüket – írja a DailyMail. 

  Galéria: Turistául beszél a franciák városnéző appjaFotó: Christian Science Monitor / Europress / Getty

  A Yes, I speak touriste névre keresztelt app jelenleg kilenc nyelven érhető el, és iPhone-ra és Androidra is ingyenesen lehet letölteni. Az alkalmazás rendkívül egyszerűen működik: a felhasználónak csak be kell írnia az anyanyelvét és a tartózkodási helyét, az app pedig megmutatja, hogy melyek azok a helyek a közelben, ahol esélye van rá, hogy a saját nyelvén kommunikáljon. De az app kiegészül egy nyomtatott kiadvánnyal és egy honlappal is, ahol hiánytalanul megtaláljuk azoknak a vendéglátóhelyeknek a listáját, akik már szerepelnek az adatbázisban.

  Galéria: Turistául beszél a franciák városnéző appjaFotó: Google Play

  Párizst a világ legkedveltebb úti céljaként tartják számon. Évente 46 millióan keresik fel, ezért az utóbbi időben a kormány igyekszik minél több olyan intézkedést bevezetni, ami a turisták érdekeit tartja szem előtt. Legutóbb például azért kezdtek kampányolni, hogy a franciák bánjanak kedvesebben a hozzájuk forduló turistákkal.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!