Ellenőrizheti utazási irodája biztosítékait, mielőtt befizeti nyaralását

  Ellenőrizheti utazási irodája biztosítékait, mielőtt befizeti nyaralását

  A Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal (MKEH) a nyári turisztikai szezon előtt fokozott célellenőrzéseket tart az utazási irodáknál, tekintettel az év eleji csődökre - közölte az MTI-vel a MKEH.

  Mielőtt dönt egy utazási iroda mellett, az utazó ellenőrizheti a MKEH internetes oldalán, hogy az általa választott iroda aktuálisan milyen engedéllyel és milyen összegű igazolt vagyoni biztosítékkal rendelkezik.

  Az utasok befizetéseinek biztonsága érdekében az ellenőrzések során a hatóság azt vizsgálja, hogy egy esetleges fizetésképtelenség esetén az iroda vagyoni biztosítéka rendelkezésre áll-e az előírásoknak megfelelően, illetve hogy az iroda képes-e biztosítani az utasai el- és hazautaztatását.

  A célellenőrzésekről valamennyi engedéllyel rendelkező utazásszervezőt – több mint 600 vállalkozást – írásban értesített az MKEH, egyben felhívta a figyelmüket a jogszabályi előírások megtartásának kötelezettségére.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!