Ingyen látogathat kastélyokat ezen a hétvégén

Ingyen látogathat kastélyokat ezen a hétvégén

A Magyar Kastélyszállodák Szövetsége szervezésében május 15–17. között rendezik meg a kastélyszállodák nyitott hétvégéjét. Ezen a három napon bárki betérhet látogatóként a történelmi falak közé ingyenes házbemutatóra, a szállóvendégeket pedig kedvezményekkel várják - olvasható a Turizmus.com oldalán.

Fotó: Vécsecity.hu

A nyitott hétvége célja, hogy minél több látogatóval megismertessék, milyen kincseket rejtenek hazánk különleges szálláshelyei. Az eseményre a Magyar Kastélyszállodák Szövetségének 9 tagja különleges akciókkal készül. Mindenki vendég lehet egy éjszakára, ha május 15-re foglalja le szállását a kiválasztott kastélyban – a következő éjszakát ugyanis ajándékba adják. További vendégváró kedvezményként pedig üdvözlő itallal, valamint különleges ház- és történelmi bemutatóval várják a vendégeket a házigazdák.

De nem csak azok előtt állnak nyitva a házak kapui, akik a történelmi falak között töltik az éjszakát. Ezeken a napokon bárki betérhet látogatóként, és díjtalanul vehet részt a napi két alkalommal meghirdetett házbemutatón. Több helyszínen alkalmi kastélymenüt és éttermi kedvezményt is kínálnak. Ezenkívül kulturális, gyermek-, kézműves- és gasztoprogramokat is tartanak a kastélyokban a rendezvény ideje alatt.

Bővebb információt a programban résztvevő helyszínekről ezen az oldalon olvashat.

További híreket a Turizmus.com oldalon talál. A turisztikai szakma legfrissebb híreiért pedig iratkozzon fel a Turizmus Panoráma Bulletinre!
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek