Görögországba utazik? Ne bízzon a bankautomatákban!

Görögországba utazik? Ne bízzon a bankautomatákban!

Több fórumon is felhívták a Görögországba utazó turisták figyelmét, hogy mindenképp vigyenek magukkal elegendő készpénzt egy esetleges gazdasági összeomlás esetére – számolt be a Travel Weekly.

"Annak ellenére, hogy jelenleg nem fenyegeti közvetlen veszély a görög bankokat, érdemes felkészülni arra az esetre is, ha a bankautomatákat kivonnák a használatból. Ennek érdekében az utazóknál feltétlenül legyen elég tartalék készpénz sürgős esetekre is, hogy véletlenül se essenek áldozatul egy esetleges gazdasági válságnak" – figyelmeztette a turistákat a Brit Turisztikai Hivatal.

Ne hagyatkozzon a bankautomatákra!Fotó: Heather Cowper / flickr

Közgazdászok szerint abban az esetben, ha Görögországtól megtagadják a hitelei visszafizetéséhez szükséges rendkívüli segélyt, fennáll a lehetősége, hogy ki fog lépni az eurózónából. A Görög Idegenforgalmi Hivatal nyilatkozata szerint nem tartanak semmilyen, a bankrendszert érintő komolyabb problémától, de ahogy mindig, most is azt tanácsolják a turistáknak, hogy vigyenek magukkal készpénzt is a bankkártyájuk és a hitelkártyájuk mellett.

Amennyiben Görögországba készül a következő hetekben, érdemes indulás előtt még egyszer tájékozódnia az aktuális helyzetről.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek