Piacozós app és biosarok: megújul a bécsi Naschmarkt

Piacozós app és biosarok: megújul a bécsi Naschmarkt

Számos újítást vezettek be az osztrák főváros legnagyobb forgalmú piacán, a Naschmarkton, hogy még népszerűbb és fogyasztóbarátabb hely válhasson belőle – adta hírül a Compress Budapest, Bécs Város Képviseleti Irodája. A Naschmarktot hetente több mint 64 350-en keresik fel, és a turisták körében is igen népszerű, most pedig újabb fejlesztésekkel szeretnének a vásárlók kedvében járni.

Fotó: MarioLang / Compress – Bécs Város Képviseleti Irodája

 Az egészségtudatos vásárlók dolgát külön biosarok könnyíti meg: szombatonként tizenegy, zászlócskával jelölt standnál válogathatnak a bio minőségű gyümölcsök, zöldségek, tejtermékek, pékáruk és húsáruk között. Minden látogató dolgát megkönnyíti ugyanakkor az új piac-alkalmazás, amely első körben a Naschmarkt árukínálatát, nyitvatartását és alaprajzát teszi okostelefonról is hozzáférhetővé. Az applikáció, amelyet később a többi bécsi piacra is kibővítenek, itt érhető el ingyenesen.

Fotó: http://www.wien.gv.at/

 A fejlesztések során a vevők mellett a környezetre is gondoltak, és saját textilszatyrot terveztek a piacnak. Ezeket egyelőre öt standnál használják – nejlonszatyor helyett ezekbe az összehajtható textiltáskákba pakolják a vevőknek az árut. (Előtte persze megkérdezik, hogy van-e táska a kuncsaftnál.)

Fotó: Kromus / Compress – Bécs Város Képviseleti Irodája

 Az akció célja, hogy amennyire lehet, száműzzék a nejlonzacskókat a piacról és a szemétből, egy nejlonszatyrot ugyanis átlagosan 30 percig használunk, majd a szemetesben landol. Bécsben ez évente 75 – 100 millió darab, azaz 1.500 – 2.000 tonnányi műanyag zacskót jelent.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek