Gyerekkel ingyen alhatunk a norvég fekete lyukban

  Gyerekkel ingyen alhatunk a norvég fekete lyukban

  Fantasztikus a kilátás a városra egy Bergen fölötti fekete lyukból, pontosabban egy különleges turistaházból, a Tubakubából, amelybe sajátos, kürtőszerű bejáraton át lehet bejutni.

  Galéria: A bergeni fekete lyukFotó: Helge Skodvin

  Az épületet a Daily Mail szerint a Bergeni Építészeti Iskola egyik workshopjának keretei között tervezték a diákok, és már nívós építészeti díjra is jelölték.

  A 14 négyzetméteres helyiségben minimális berendezés: egy fatüzelésű kályha, natúrfa burkolat és egy ágyként használható emelvény található. Áram nincs, viszont a kis méretek miatt nagyon könnyen befűthető a tér.

  Galéria: A bergeni fekete lyukFotó: Gunnar Soras

  Kisgyermekes családok ingyen alhatnak egy éjszakát a kunyhóban. Espen Folgero építész magyarázata szerint a különös kialakítású bejárat jó játék a gyerekeknek akkor is, ha az épület le van zárva, ugyanakkor ha szabad az út, a felnőttek is játékbe csöppennek, miközben át kell préselniük magukat szűk járaton.

  Galéria: A bergeni fekete lyukFotó: Gunnar Soras
  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!