5 tipp, hogy ne leeresztve jöjjön haza az utazásról

Mindig feszített útitervvel készül, ezért nem tudja, hogyan szakíthatna időt még a sportra is? Adunk néhány tippet, hogy az utazás ne csak lelki, de testi feltöltődés is legyen!

Kifogások helyett keressen megoldásokat!

Az igazság az, hogy a mozgáshoz nem kell speciális felszerelés, tökéletes időjárás vagy temérdek ráfordítandó idő. Ha akkor és ott nekiáll tornázni, amikor eszébe jut, már meg is tette a legfontosabb lépést. Amikor elutazunk, az új környezet mindenképpen kibillent valamennyire a komfortzónánkból, ezért hajlamosak vagyunk erre fogni, hogy elhanyagoljuk a mozgást. Higgye el, nem lehet kifogás, hogy túl nehéz lett volna a bőrönd, ezért nem pakolt be futócipőt, vagy hogy a szállodában túl szúrós a szőnyeg az otthonihoz képest, mert legbelül ön is tudja, hogy amíg jól kigondolta, hogy miért is nem tud most sportolni, addig akár rá is szánhatta volna magát.

Fotó: Flavio~ / flickrForrás: Travelo

 A tel avivi tengerparton például több sportoló embert lát az ember, mint strandolót. A fövenyes parton kilométerenként találni olyan mászókákra hasonlító szabadtéri erőgépeket, amikkel itthon még csak elszórva szoktunk találkozni, jellemzően üresen. Tel Avivban ezeket kortól és nemtől függetlenül mindig használja valaki. Ha arra jár, próbálja ki ön is, hiszen ha csak viccből is, de játszik velük tíz percet, már többet tett az egészségéért, mintha ugyanezt az időt a homokban fekve töltötte volna. Az izraeli fővárosban egyébként a futás is népsportnak számít, kora hajnaltól késő éjjelig találkozhatunk futószerkóban lévő helyiekkel, akik a partra tartanak. Futás után egy kis lazító jóga a naplementében, végül felfrissülni a tengerben. Jól hangzik, igaz? Kipróbáltuk: mezítláb, fürdőruhában is teljesíthető program, és nem kellett rá plusz időt vagy pénzt áldoznunk, hiszen már eleve lent voltunk a parton.

Kihagyhatatlan akciók Hajdúszoboszlón!
2=3 és 3=4 akcióval vár mindenkit egy kis év eleji feltöltődésre a hajdúszoboszlói Hotel Délibáb****. Töltsön el néhány stressz mentes napot szállodánkban, ahol a melengető termálvíz mellett szauna világunk, gőz- és sókamra is garantálja a tökéletes ellazulást. Nincs ideje még egy hétvégi pihenésre sem? Akkor 1 éjszakás CSAK EGY NAP csomagajánlatunk Önnek szól! (x)

 

Ne a bőrönd döntsön ön helyett!

 

Fotó: David Townend / flickrForrás: Travelo

 Ha tudja magáról, hogy kényes a körülményekre, és nem fog tudni idegen helyen koncentráltan edzeni a kényelemérzetéhez szükséges tárgyak nélkül, akkor készüljön ennek megfelelően! Gondolja végig, hogy mik azok a felesleges dolgok a bőröndben (mondjuk plusz két nadrág, sakktábla és hajvasaló), amik helyett akár edzőcuccot is pakolhatna magának, és foglaljon olyan szállást, ahol van konditerem (manapság már a legegyszerűbb szállodákat is fel szokták szerelni futópaddal és néhány erőgéppel) vagy úszómedence, hogy elég legyen egyetlen fürdőruhát csomagolnia. Ezzel a cikkünkkel is segítünk, hogyan pakoljon ésszerűen az útra!

 

Tűzzön ki célokat!

 

A kellő motivációhoz elengedhetetlen, hogy valamilyen célt tűzzünk ki magunk elé, mielőtt elindulunk az útra. Idézzük fel, hogy miért tettük le a voksunkat annak idején a rendszeres testmozgás mellett, és gondoljuk végig azt is, hogyan éreznénk magunkat, ha hosszabb kihagyás után kéne újra visszarázódnunk a megszokott rendszerbe.

Fotó: Jason Pratt / flckrForrás: Travelo

 Ha ezekkel a gondolatokkal vágunk neki az útnak, akkor sokkal könnyebb lesz rávennünk magunkat, hogy találjunk minden nap egy szabad fél órát, amit a testünkre szánunk. Hiszen mennyivel egyszerűbb magunkkal szemben előre lefektetett elvárásoknak eleget tenni, mint az út közepén eszmélni rá, hogy napok óta elhanyagoltuk a mozgást! A jó közérzetünkhöz pedig az egészséges táplálkozás is ugyanúgy hozzá tartozik, ezért az új gasztronómiai élmények élvezete során is mindig törekedjünk az egyensúlyra.

 

Legyen elszánt!

Fotó: Colin Tsoi / flickrForrás: Travelo

 Kinyitja a szemét az ottlét első reggelén, és úgy érzi, mintha egy órát sem aludt volna, olyan kimerítő volt az előző napi utazás? Bármekkora kínszenvedésnek tűnik kikászálódni az ágyból, amikor még mindenki más édesdeden alszik, higgye el, egy óra múlva a reggelinél a nyúzott arcukat látva, amikor ön már túl lesz az edzésen, a környéket is felfedezte és még a kedvenc újságosát is megtalálta, semmi kétsége sem lesz afelől, hogy megérte egy kicsit előbb felkelni. Arról nem is beszélve, hogy ha egyszer már látott egy addig ismeretlen, ébredő várost, minden reggel látni akarja majd!

 

Hozza ki az adott évszakból a maximumot!

 

Amint már említettük, a rossz idő sohasem lehet kifogás a mozgás elnapolására, hiszen gondoljon csak bele: a munkáját és a családi programokat sem halogatja csak azért, mert nincs verőfényes napsütés. Tanulja meg értékelni azt, ami van, és nem azon agyalni, hogyan lehetne minden még ideálisabb ahhoz, hogy önnek könnyebb legyen rászánnia magát a sportra. Élvezze ki a tél előnyeit és csapjon le az első adandó alkalomra, amikor elmehet síelni, mert a konditerembe egész évben eljárhat, de síelni racionális távolságon belül csak néhány hónapig jut el.

Fotó: Ridge Tahoe Resort Hotel / flckrForrás: Travelo

 Tanítsa meg a gyerekeket is minél hamarabb síelni, mert ahogy nőnek fel, úgy nőnek majd velük együtt a gátlásaik és a félelmeik is, amiket egy bizonyos kor után már nagyon nehéz lesz legyőzni. Mielőtt azonban elindulnak, olvassa el cikkünket arról, hogyan kerülje el a síelés közben adódó esetleges veszélyhelyzeteket!

A közös sportolásnál kevés jobb móka van, egy olyan utazásnál pedig, ahol végig a sport játsza a főszerepet, nem is választhatna tökéletesebbet az önbizalma növelésére. Elég néhány aktívan eltöltött nap ahhoz, hogy jó kedvűen, újult erővel térjen vissza a mindennapokba. Egy ilyen út után pedig azt is nyugodtan elmondhatja magáról az egész család, hogy kiérdemelte, hogy a következő utazás csak a láblógatós wellnessezésről szóljon.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek