Ezeket fogadja meg, és jobbak lesznek az utazásai 2015-ben

Megfogadjuk, hogy random ruhák bőröndbe hajigálása helyett lista alapján pakolunk idén, ráadásul nem hagyjuk az utolsó pillanatra ezt a műveletet. Utazás előtt lélekben is felkészülünk a ránk váró élményekre, és a svédasztal lerablása helyett vigyázunk a vonalainkra. És ön mit fogadott meg idén? Ha még semmit, van pár tippünk.

Az év első pár napja mindig a fogadkozásé: megváltozom, átalakulok, idén minden jobb lesz. Mi sem maradunk ki belőle, átgondoltuk, mik azok a dolgok, amiket érdemes lenne idén másképp csinálni, ha útnak indulunk. Íme öt tipp, amit önnek is érdemes megfogadnia 2015-ös utazásaival kapcsolatban, tervezzen akár világ körüli utat, akár csak egyetlen nyaralást az idén.

1. Indulás előtti este bepakolok!

Általában így is tervezi az ember, aztán közbejön néhány sokkal sürgősebb tennivaló. Mondjuk még egy-két órácskát üveges tekintettel bámulni a Facebookot. Végül általában fél órával az indulás előtt hányjuk be a kezünk ügyébe kerülő cuccokat abba a táskába, amit a legkönnyebb kirángatni a szekrény aljáról. Aztán persze érkezés után jön a nyafogás az összegyűrt ruhadarabok, és az otthon felejtett dolgok miatt. Fogadja meg, hogy 2015-ben az utazást megelőző napon pakol össze, és a szokottnál nyugodtabban indul útnak.

Galéria: Újévi fogadalmakFotó: Monkey Business Images / Northfoto

 2. Listát írok a pakoláshoz!

Meglátja, sokkal szívesebben áll majd neki a bepakolásnak a megfelelő időben, ha van egy klassz listája az összes szükséges dologról, és nincs más feladata, mint végigmenni a tételeken és betenni őket a bőröndbe. Érdemes Google Docs-ba, vagy még inkább Evernote-ba felvinni a listát, így telefonról és számítógépről is elérhetjük. Ha pedig bármikor eszünkbe jut valami, simán hozzáírhatjuk a korábbi listához. Ha út közben mégis hiányozna valami, érdemes azt is ugyanebbe a listába beleírni, így a következő útnál már biztosan nem fog kimaradni.

Galéria: Újévi fogadalmakFotó: Mark Edward Atkinson/blend Images / Northfoto

 És hogy miért pont az Evernote? Ezzel a számítógépre, Androidra és iOS-re is letölthető alkalmazással olyan listát tudunk létrehozni, amin könnyedén kipipálhatjuk a tételeket, így egyszerűen láthatjuk, mi hiányzik még. A következő út előtt pedig egyszerűen kiszedjük a pipákat, és kezdhetjük a kész lista alapján a pakolást.

3. Szakítok a megszokással!

Mindig ugyanazt a horvátországi apartmant bérli ki a tengerparton immáron tíz éve? Idén vágjon bele valami egészen másba! Barangoljon belföldön, vagy nevezzen be egy izgalmas külföldi városlátogatásra! Ha a jó időhöz, és a tenger közelségéhez mindenképp ragaszkodik, nézze meg például Rómát, Barcelonát vagy éppen Lisszabont. Mivel ezek a célpontok fapados járatokkal könnyen elérhetők Budapestről, az árkülönbség miatt kell különösebben aggódnia

Galéria: Újévi fogadalmakFotó: Monkey Business Images / Northfoto

 Megszállottan hajszolja az újabb és újabb élményeket, városokat, kötelező látnivalókat, sorra pipálja a világörökségi helyszíneket? Idén ön is szakítson a megszokással, és végre pihenjen egyet a nyaralásán. Válasszon mondjuk egy pofás tengerparti kisvárost, ahol a hangulatos utcákon esténként sétálgathat és nézelődhet, a nappalokat viszont töltse édes semmittevéssel úgy, ahogyan még talán sohasem!

4. Lélekben is felkészülök az útra!

Nem elég megvenni a repjegyet és lefoglalni a szállást, lélekben is érdemes felkészülni az utazásra. Nézzük át az útikönyvet indulás előtt, keressünk rá a neten a célpont legfontosabb látványosságaira, a hangulat megalapozásához pedig a legjobb, ha egy regényt is elolvasunk esetleg megnézünk egy filmet, ami az adott helyszínen játszódik. Mindezzel véletlenül sem azt akarjuk tanácsolni, hogy teljesen mondjanak le a spontaneitásról és tervezzék meg percről percre az útjukat. Ugyanakkor nincs annál rosszabb, mint amikor hazafelé a repülőn ülve az útikönyvet lapozgatva vesszük észre a legérdekesebb dolgokat, amiket az úti célunk tartogatott volna számunkra ha nem lettünk volna annyira lusták.

Galéria: Újévi fogadalmakFotó: Northfoto

 5. Fitt maradok út közben!

Január elején mindenki megfogadja, hogy egészségesebben fog táplálkozni, és a felszedett pluszkilóktól is megszabadul majd az év során. Ám amint útnak indulunk, a nagy elhatározás valahogyan kimegy a fejünkből, és boldogan vetjük bele magunkat a célpont gasztrokínálatába, jelentse ez a szállodai svédasztal szisztematikus lerablását, a streetfood árusok portékáinak végigkóstolását, vagy a legmenőbb éttermek végiglátogatását. A testmozgás pedig kimerül a tengerben lubickolásban, sétálgatásban és az esti bulizásban.

Galéria: Újévi fogadalmakFotó: Barcroft Usa / Northfoto

 Ígérje meg (és tarsa is be), hogy idén öt kiló felesleg felszedése helyett fitten tér haza a nyaralásról. Ha edzőteremmel rendelkező szállodába foglal szállást, vegye igénybe a szolgáltatásait. Ha tengerpartra, vagy szép parkkal rendelkező helyre utazik, csomagoljon futócuccot is magával. Igazán megszállottak pedig akár egy utcai futóversenyre is benevezhetnek a világ valamely pontján, így a futást és az utazást is összekapcsolhatják. Ráadásul, ha egy komolyabb távot választanak, egész évre meglesz a motiváció a mozgáshoz a felkészülés miatt.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek