Idén is ingyen bringázhatunk Hévízen

Idén is ingyen bringázhatunk Hévízen

A téli karbantartási szünet után a napokban helyezték újra forgalomba Hévíz közösségi kerékpárjait, más néven a HeBi-ket. Jó hír, hogy a kerékpárok továbbra is ingyenesen használhatóak a város területén belül, mind a vendégek, mind pedig a helyiek számára – jelentette be a Hévízi Turisztikai Hivatal.

HeBizni jó Fotó: Hévízi Turisztikai Nonprofit Kft.Forrás: Travelo

 A közösségi kerékpárrendszer kiépítése során a város négy területén: a Tófürdő Festetics Fürdőházánál, a központi nagyparkolónál, Egregyen a borospincéknél és a Városháza előtti területen alakították ki a dokkolókat. Összesen harminc kerékpárt helyeztek ki ezekre a helyekre, a biciklik pedig az állomások bármelyikén felvehetők és letehetők egy elektronikus kártya segítségével, a nap huszonnégy órájában. A HeBi kártyákhoz a Tourinform Irodában ezer forintos kaució ellenében lehet hozzájutni, ami a kölcsönzési időszak végén, a kártya leadásakor visszajár.

HeBi Fotó: Hévízi Turisztikai Nonprofit Kft.Forrás: Travelo

 A rendszer jól vizsgázott tavaly a kezdeti évben, így idén is nagy érdeklődésre számítanak az üzemeltetők. A rendszerhez éppen ezért folyamatos szerviz és telefonos információs vonal is kapcsolódik, sőt GPS-szel a mozgásuk is folyamatosan nyomon követhető.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek