Egy egyszerű trükkel tízezreket spórolhat a repjegyen

A lényeg: igyekezzen abban az országban foglalni az ember, ahonnan utazik, és tegye ezt az adott légitársaság honlapján. Vagy addig állítgassa a tartózkodási helyszínét a honlapon, amíg meg nem találja a legalacsonyabb árat.

Kevesen tudják, de az online repülőjegyek ára nem csak attól függ, honnan, hová, mikor és mikorra foglaljuk le az utat, hanem attól is, melyik országból jelentkezünk be a foglaláshoz. A MapHappy utazási oldal összefoglalta, hogy egy kis időráfordítással hogyan spórolhatunk tízezreket az egyes országok belföldi járatain.

 

Fotó: Michael Lofenfeld Photgraphy / Europress / Getty

Ha a bejelentkezési helyszínt megváltoztatjuk, elég jelentős összegeket takaríthatunk meg. A cikk szerzője például így spórolt meg harmincezer forintnyi dollárt egy New Yorkból Kolumbiába repülő járatra; de ez a jelenség leginkább a belföldi járatokra érvényes: ezért nem érdemes Chilébe való érkezés előtt megvenni a jegyet a Húsvét-szigetekre, netán itthonról nézegetni brazil belföldi járatokat. A legradikálisabb árcsökkentést a délkelet-ázsiai repülőtársaságoknál lehet elérni, Thaiföldön egy belföldi járatot 300 helyett 30 dollárért is le lehet foglalni akkor, ha ezt a helyszínen tesszük.

Persze ehhez azt sem árt szem előtt tartani, hogy érdemes a foglalásokat a légitársaság honlapján intézni – ami viszont azzal jár, hogy helyi fizetőeszközben kell majd fizetni. A valutaváltás banki illetéke a MapHappy amerikai adatai alapján legfeljebb 2-3 százalékra rúghat, ezért még helyi valutában is simán megéri az, hogy átállítsuk a vásárlás helyét.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek