Szeged a világ egyik legjobb ár-érték arányú célpontja

Szeged a világ egyik legjobb ár-érték arányú célpontja

 

A Trivago.hu szállás árösszehasonlító oldal minden évben elkészíti 100-as toplistáját a világ legjobb ár-érték aránnyal rendelkező városairól. Ezúttal egy magyar város is szerepel a listán; Szeged az ötödik legjobb úti cél 2015-re.

Szeged, az ötödik legjobb úticél
Galéria: Szeged a világ egyik legjobb ár-érték arányú célpontja
(Fotó: Tupungato / trivago.com)

 A trivago Best Value City Index listája három szempont alapján született: az adott város szállás átlagára az elmúlt évben (2013 novemberétől), a szálláshelyek értékelése (minimum 150 értékelés szükséges a listára felkerüléshez), valamint a szállások száma (minimum 50). Az átlagárat és a szálláshely-értékeléseket összevetve a legjobb ár-érték arányú úti célok listáját állította össze a cég.

A lista első helyezettje a hídjáról ismert Mostar (Bosznia-Hercegovina) lett, a második a szerb Újvidék, harmadik délnyugat-kínai festői városa, Lijiang. A negyedik a bolgár Plodviv, az ötödik pedig Szeged lett.

Mostar, a lista első helyezettje
Galéria: Szeged a világ egyik legjobb ár-érték arányú célpontja
(Fotó: trivago.com)

 "Szeged a Dél-Alföld legnagyobb városa, a régió kulturális és -sportközpontja, mely számos kitűnő programot kínál a turisták és helyiek számára; galériák, mozik, színházak tömkelege közül válogathat a látogató. A város kimagasló eseményének számít a Dóm téren megrendezésre kerülő nyári Szegedi Szabadtéri Játékok, mely operaelőadások, hangversenyek, daljátékok sorozata" - írja a cég a városról. A teljes listát ide kattintva találja.

 

 

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek