Ingyenes fesztivál a fantasztikus szegedi Reök-palotában

Ingyenes fesztivál a fantasztikus szegedi Reök-palotában

Lámpás felvonulással, épületfestéssel és Márton-napi programokkal indítja karácsonyi szezonját a Reök-palota és a Szegedi Szabadtéri Játékok szombaton – tájékoztatta a fesztivál sajtóreferense az MTI-t.

Fotó: k-atys / Indafotó

Mint Fábián Barbara rámutatott, német nyelvterületen elterjedt szokás, hogy fáklyás felvonulásokat szerveznek és Márton-tüzeket gyújtanak ilyentájt. Ennek szimbolikus mondanivalója, hogy a fény, mely a jó cselekedetet jelképezi, sok emberhez eljusson.

A délelőtt kezdődő kézműves foglalkozásokon az esti felvonulás résztvevői elkészíthetik színes, díszes lámpásaikat, és a karácsonyi készülődéshez is jó tippeket kaphatnak. A felvonulás délután 5 órakor indul a szecessziós palota elől, majd a résztvevők egy rövid belvárosi séta után érkeznek vissza a térre, ahol már sült gesztenyével, török mogyoróval, forralt borral, meleg teával és pattogatott kukoricával várják őket.

Miután mindenki a palota elé ért, a lámpások mellé felgyúlnak az épület hangulatos karácsonyi fényei, az estet pedig karácsonyi épületfestés teszi különlegessé. Az impozáns látványt zenei aláfestés egészíti ki: fél hattól a Zagar tagja, dj Bootsie pörgeti a lemezeket a palota előtti téren.

A Márton-naphoz kapcsolódóan családi múzeumpedagógiai programokat és művészettörténeti előadásokat is szerveznek. Minden program ingyenes, illetve a Reök-palota két kiállítását, a Fehér László festőművész alkotásaiból nyílt tárlatot és a 32. Magyar Sajtófotó Kiállítást is belépőjegy váltása nélkül tekinthetik meg a látogatók, és ezen a napon indítják a Szegedi Szabadtéri Játékok karácsonyi bérletvásárlási akcióját is.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek