Milyen a jó utazási videó most?

Mely technikák most a legmenőbbek és tényleg a drónoké lesz a jövő? A Vimeo főnökének összefoglalója arról, mitől lesz jó egy utazási videó.

Dae Mellencamp, a Vimeo nevű videómegosztó elnöke októberben beszélt a Skift Global Forum nevű eseményen arról, hogy tapasztalataik szerint merre fejlődnek az utazási videók. Itt tudja megnézni, nagyon érdemes! Ez itt pedig egy a népszerű utazási videók közül:

Egy apró érdekesség derült ki rögtön az elején: vannak olyan kollégáik, akiknek az a munkájuk, hogy a teljes munkaidejükben online-videókat nézzenek. Persze nem ez 14 perces beszédének legfontosabb eleme, hanem megállapításai arról, mi most a menő és mi lesz az a jövőben. A technikák közül a time-lapse (még mindig), a tilt shift, a go pro (különösen a sportos videóknál), a hyper-lapse (ami a time-lapse-ból fejlődött tovább, és dinamikusabb, gyorsabb) és a speciális effektek. És mindezen technikák mixelése egyazon videón belül. 2.10-től egy kompakt kis válogatás tekinthető meg a fentiek illusztrálásaként.

Fontos szerinte az is, hogy az utazási videókban ne legyen beszéd, így világszerte érthetők és befogadhatók lesznek.

A jövőre nézve azt mondta, hogy az ún. adventure-videók továbbra is nagyon mennek majd, egyre több drónt fognak használni a felvételekhez, és a technika fejlődésével az űrutazásokról készült videók is egyre szaporodni fognak.

És mitől lesz jó egy videó - ha megbízásra készül, ha nem? Tapasztalatai szerint attól, ha a filmesek - a megbízóktól vagy mástól - a lehető legnagyobb szabadságot kapják.

Dae Mellencamp több videót is említ a népszerűek közül, a nagyon nézett videókra íme két példa:

- Barcelona GO!

- In the High Country

(Ne aggódjon, ha egy perc valamennyinél megakad a szóban forgó videó, nem kell megadnia az emailcímét, anélkül is simán nézheti tovább!)

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek