Harry Potter témájú hotel nyílt Londonban

Harry Potter témájú hotel nyílt Londonban. A 163 éves épületben található Georgian Hotel szobái Roxfort híres termeit utánozzák. Egy éjszaka százezer forint.

A filmbeli hálótermeket imitáló szobák üstökkel, varázskönyvekkel és bájitalos üvegcsékkel is fel vannak szerelve - írja a brit The Independent. Emellett a hotel olyan extrákat is kínál, mint egy vezetett séta azokhoz a londoni helyszínekhez, amelyek ismerősek lehetnek a Harry Potter-filmekből, valamint a csomag része egy látogatás is a Warner Bros. Filmstúdióba is.

Fotó: Georgian House Hotel

„Hallottam, hogy a Harry Potter-stúdiótúra volt a legnépszerűbb turistaattrakció Londonban, és mivel a buszok innen, a Victoria állomástól indulnak, ezért kitűnő helyen vagyunk ahhoz, hogy idecsalogassuk a stúdióba igyekvő turistákat" - mondta a lapnak Serene von der Heyde, a hotel egyik tulajdonosa.

A tulajdonosnő elmondta azt is, hogy a vendégeket gyertyagyújtással és zenével fogadják a szobákban az egyedi hangulat megteremtése érdekében. Bár mindezzel elsősorban a gyerekeknek igyekeznek maradandó élményt nyújtani, nem csupán gyermekes családok látogatják a hotelt - írja az MTI.

„Meglepő, hogy mennyi fiatal pár látogat minket, talán a gyermekkoruk és a Harry Potter-sorozat iránt érzett nosztalgia miatt" - mondta Heyde.

A hálótermek éjszakánként 249 fontba, azaz közel 100 ezer forintba kerülnek. A stúdiólátogatással együtt az ár még magasabb, 363 font, vagyis mintegy 142 ezer forint.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek