A legizgalmasabb bérlemények csigaháztól óratoronyig

Nyolc zseniális kiadó apartman japán kapszulatoronytól privát szigetig a Fidzsi-szigeteken. Válasszon kedvencet!

Többségünknek a lakásbérlés szó szerint azt jelenti, hogy a nyaralás idejére kibérelünk egy szimpatikus apartmant – jellemző módon jóval olcsóbban, mintha hotelben szállnánk meg. De az Airbnb-n nem csak szimpla szobákat és apartmanokat találunk, hanem szokatlanabbnál szokatlanabb helyszíneken is álomra hajthatjuk fejünket: a kínálat a privát szigettől a csigaház formájú luxus üdülőn át az ódon várkastélyig terjed. Mutatjuk a legérdekesebbeket!

Párizsi lakóhajó romantikázni vágyóknak

Az Eiffel-torony tövében található ez a száz éves lakóhajó, melyből nemcsak az ikonikus toronyra, de például a Bir Hakeim hídra is ráláthatunk – aki rajong az Utolsó tangó Párizsban című filmért vagy az Inceptionért, garantáltan értékelni fogja a kilátást. Éjszakánként, két főre körülbelül 35 ezer forintért lehet a miénk ez az idilli hely.

Galéria: A legérdekesebb bérlemények az Airbnb-nFotó: Airbnb

 Mesebeli csigaház Mexikóban

Akinek a nyaralás fénypontját jelenti apró kagylókat és csigákat keresni a tengerparton, imádni fogja ezt a nyaralót a Karib-tengeren. A Mexikóhoz tartozó, Isla Mujeres nevű szigeten ugyanis konkrétan beköltözhet egy (illetve két) hófehér csigaházba. A különleges nyaralókhoz privát medence tartozik, de a sziklás tengerpart is csupán pár lépés. Összesen négyen férnek el a házakban, de külön-külön is ki lehet bérelni őket éjszakánként 56 ezer forintért (ez két főre értendő).

A turisták nagyon szeretnek fotózkodni a házakkal, így aki kiveszi ezt a nyaralót garantáltan celebnek fogja érezni magát
Galéria: A legérdekesebb bérlemények az Airbnb-n
Fotó: Airbnb

 Kapszulatorony Tokióban

A fenti két helynél jóval kevésbé idilli, ám annál izgalmasabb ez a Tokiói bérlemény az 1972-ben épült Nakagin Kapszulatoronyban. Ma már sokat hallani a japán minimalista kapszulahotelekről, ám a hetvenes években komoly újdonságot jelentett ez a ház, ugyanis a világon ez volt az első ilyen jellegű épület. A benne bérelhető szoba nagyon régi és nagyon pici, zuhanyozni pedig csak a szomszédos apartmanban lehet, építészeti különlegessége miatt azonban biztosan sokan kipróbálnák a kényelmetlenségek ellenére is. Egy éjszakát két fő 21 ezer forintért tölthet el itt.

Kényelmetlen, de különleges
Galéria: A legérdekesebb bérlemények az Airbnb-n
Fotó: Airbnb

 Ódon várkastély Skóciában

Hetvenes évekbeli sci-fi hangulat helyett jobban szereti a titokzatos várkastélyokat? Skóciában, Edinburghtől egy órányira például éjszakánként 239 ezer forintért az öné lehet az egész Dairsire kastély. Az összesen 13 vendég számára kialakított kastély berendezése egyszerre ódon és korszerű, egy szépen gondozott kert is tartozik hozzá. Rémregényekre fogékonyaknak viszont nem biztos, hogy a legideálisabb helyszín, elég, ha a házban és a kertben itt-ott felbukkanó faragott figurákra vetünk egy pillantást, és elképzeljük a hangulatot egy ködös estén.

 

Szellemes!
Galéria: A legérdekesebb bérlemények az Airbnb-n
Fotó: Airbnb

 Éjszaka egy londoni óratoronyban

Szintén különleges hangulatú lehet egy londoni óratoronyban tölteni az éjszakát. És ez az élmény nem is olyan megfizethetetlen, mint gondolnánk! A St Pancras pályaudvar tornyában berendezett elegáns apartman ugyanis 59 ezer forintért bérelhető ki két fő részére éjszakánként. Terjedelmes belmagasság, tuti könyvtárszoba, szuper panoráma, és a vonatot se kési le az ember.

Kéne? Kéne!
Galéria: A legérdekesebb bérlemények az Airbnb-n
Fotó: Airbnb

 Saját sziget Fidzsin

Saját sziget személyzettel a Fidzsi-szigeteken? Az Airbnb-n ilyet is lehet bérelni, két főre 124 ezer forintért éjszakánként. Az árban az aprócska Nanuku-sziget kizárólagos használata, kajak, horgászcucc, búvárszemüveg és pipa, az ágynemű van benne, aludni a fidzsi stílusú, hangsúlyozottan nagyon egyszerű bungallóban lehet. Mivel az önellátás nehézkes lenne – a legközelebbi szomszéd a Red Bull hétcsillagos üdülőkomplexuma a Laucala-szigeten – séf is jár a sziget mellé, az ellátásért naponta 12 ezer forintot kell fejenként fizetni.

Romantikusnak romantikus, de nem mindenkinek való a kifejezetten nomád sziget-élmény
Galéria: A legérdekesebb bérlemények az Airbnb-n
Fotó: Airbnb

Rendhagyó kockaház Rotterdamban

Gyerekkorában kedvence volt a Vidámparkban az Elvarázsolt kastély? Ebben a rotterdami apartmanban újraélheti az élményt. Az épületnek ugyanis nem csak kívülről meghökkentő formájú, de belülről sem a szokásos irányban állnak a falak. Tipikusan olyan lakás, amibe nem szívesen költöznénk be hosszú távra, de egy nyaralás idejére nagyon szórakoztató lehet ez a fajta játékosság. Éjszakánként két főre 37 ezer forintért lehet a miénk.

Igen, belülről is ilyen
Galéria: A legérdekesebb bérlemények az Airbnb-n
Fotó: Airbnb

 Chilei csillagles

Önjelölt csillagászoknak ajánljuk a kifejezetten csillaglesre kialakított Elqui Domost a chilei Elqui-völgyben. Éjszakánként akár az ágyunkból is nézhetjük a csodás égboltot, nappal lovastúrára indulhatunk, vagy a szálláshelyhez tartozó medencében lazíthatunk, mindezt éjszakánként 47 ezer forintért tehetjük (2 fő részére).

Mesés! (Fotó: Airbnb
Galéria: A legérdekesebb bérlemények az Airbnb-n
Fotó: Airbnb

 

Melyik a kedvence?
Párizsi lakóhajó - 118
Mexikói csigaház - 228
Tokiói kapszulatorony - 7
Skót várkastély - 76
Londoni óratorony - 43
Saját sziget Fidzsin - 229
Rotterdami kockaház - 19
Chilei csillagles - 77

 

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek