Több mint 11 méteres Jenga-torony kilátó épül a Pilisben

  A Jenga játékra emlékeztető, 11 méternél valamivel magasabb új kilátó építését kezdi meg a napokban a Piliscsabától északra fekvő Nagy-Kopaszon a Pilisi Parkerdő Zrt.

  A Piliscsaba fölötti Nagy-Kopaszon épülő kilátó a fából készült, építő-logikai játék mása lesz. Az egyszerű, letisztult, geometrikusan szabályos hasábokból és kockákból álló, fából épülő új kilátó a tervek szerint 2015-ben készül el - közölte a Pilisi Parkerdő Zrt. az MTI-vel.

   

  A kilátó látványterveFotó: Pilisi Parkerdő Zrt

  A részben pályázati forrásból finanszírozott építési munkák előkészületei október elején a helyszínre vezető utak járhatóvá tételével kezdődnek. A kilátó megközelítését a tervek szerint új turistajelzés is segíti majd, jövőre a természetjárók Piliscsaba irányából érhetik el az organikusan a tájba illeszkedő építményt, amelynek környezetében pihenőhelyet is kialakítanak.

  A legújabb elkészült beruházás, az 50 millió forintos saját és pályázati forrásból épülő Pilis-tetői kilátó átadása október 28-án lesz, így az őszi kirándulószezonban már a pilisi régió újabb részleteire tekinthetnek rá madártávlatból a parkerdőbe látogatók.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!