Minden ötödik osztrák kiadta már a lakását idegeneknek

Az osztrákok egyötöde már legalább egyszer kiadta a lakását turistáknak olyan szájtokon keresztül, mint például az Airbnb, de sokan ódzkodnak a jelenségtől. Pedig egyre több az erre szakosodott oldal.

541 osztrák embert kérdeztek meg egy felmérésben, melyben 62 százalék fogalmazott meg kételyeket azügyben, hogy kikölcsönözné-e idegeneknek a házát, míg minden ötödik válaszadó azt mondta, hogy legalább egyszer már kiadta a lakását idegeneknek. A legtöbben amiatt aggódnak, hogy elveszítik a privátszférájukat, és főleg a nők szkeptikusak. Többen tartanak attól is, hogy az idegenek ellophatnak valamit az otthonukból vagy elrontanak egy berendezési tárgyat.

Így működik

Az olyan oldalakon, mint az airbnb.at vagy 9flats.com bárki rakhat fel képeket a saját ingatlanáról – az pedig mindegy, hogy a fotókon villa látható, egy vitorláshajó kabinja vagy egy felfújható matrac a sarokban. Ezeken az oldalakon a bérbeadók nyilvánosságra hozzák a lakás körülbelüli helyszínét, fotókat róla és a legfontosabb tudnivalókat.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek