Az indonéz éjszaka neszei az irodában

Az indonéz éjszaka neszei az irodában

Dőljön hátra, tegyen a fülére fülhallgatót, és vészelje át a munkaidő végéig hátralevő időt a világ zajait hallgatva. A SoundTransit egy olyan zseniális weboldal, ahol anélkül megtapasztalhatjuk milyenek az éjszaka neszei az indonéziai Bali szigetének rizsföldjein, vagy egy kaotikus nápolyi piacon, hogy kitennénk a lábunkat az irodából vagy az otthonunkból.

Szívünknek különösen kedves, hogy a több mint 2000 hangmintát tartalmazó adatbázisban magyar zajok is szerepelnek: egy madárcsicsergős balatoni reggelből, illetve a budapesti kisföldalatti hangjaiból is ízleítőt kaphatunk.

 

Fotó: Northfoto

Ami pedig még ennél is nagyszerűbb: a SoundTransit komplett hang-utazást is tud tervezni nekünk, ha megadjuk honnan és hová szeretnénk utazni, és hány megállót tervezünk út közben. Ha ezzel megvagyunk, több útvonal-alternatívát is felkínál, majd a legszimpatikusabbat össze is fűzi nekünk egyetlen fájlba.

Az útvonal persze nem feltétlen logikus, de miért is kéne annak lennie. Budapestről Párizsba például egy madridi és egy san franciscói megállóval utaztatna el az oldal: először egy pesti villamos, majd a madridi metró, ezt követően egy nyüzsgő san franciscói városrész, majd pedig egy párizsi piac hangjain át. Mi teljesen rákattantunk.

A SoundTransitot a Jaunted.com-on találtuk.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek