Mégsem a Ryanair a legolcsóbb

Ha koffert is viszünk, a Wizz Air és a Germanwings is olcsóbb az ír cégnél. Legolcsóbb Európában a török Pegasus Airlines.

 

Bár igen versenyképes jegyárakat kínál az ír fapados, ha a rejtett költségeket is hozzáadjuk a jegyárhoz, máris rosszabbul szerepel a toplistán. A cseh WhichAirline felmérése szerint amennyiben egy húszkilós bőrönddel utazunk, a Ryanair már csak a hatodik legolcsóbb fapados Európában: megelőzi többek között a Wizz Air és a Germanwings is. Igaz, ha pusztán az alap jegyárakat nézzük, az ír cég rögtön a második helyre kerül átlagosan 65,67 eurós tarifáival. A legolcsóbb európai fapados mindenhogyan a török Pegasus Airlines, amely a szingli jegyért 64,64 eurót kér, de nem számít fel külön díjat a húszkilós kofferért sem.

A cég felméréséből az a meglepő tény is kiderül, hogy a 34 európai fapados közül mindössze négy cég jegyárai maradnak a 100 eurós szint alatt, ha feladott poggyásszal utazunk. Ezek a Pegasus Airlines, az Air Lituanica, a Vueling és a Germanwings. A többi társaságnál nagy a szórás: az Air Berlin átlagára például 203 euró.

Ha a világ valamennyi fapadosának jegyárait nézzük, kiderül, hogy a legolcsóbb légitársaságok Ázsiában működnek. A malajziai Firefly átlagosan 30,49 eurós jegyárakkal dolgozik, és a régió legnagyobb cége, a szintén malajziai Air Asia árai is 50 euró alatt maradnak. Ebben a listában már csak kilencedik legolcsóbb a Pegasus, és tizedik a Ryanair.

A WhichAirline repülőjegyár-összehasonlító oldal a felhasználói által lekért jövőbeli (2014 júniusi és későbbi) utazások áraiból számolta ki a toplistákat, összesen több mint hárommillió ár-adat figyelembevételével.

Újabb cikkünk ebben a témában:

Családbarát díjakkal akciózik a Ryanair 
Újabb utasbarát intézkedéseket vezetett be az ír fapados légitársaság, ezúttal a családokat megcélozva. A Ryanair többek között díjengedményeket ad a csomagokra és a kiválasztott helyek foglalására.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek